MTI

Heti 30 órás munkaidőt vezet be a Siemens

Elkerülendő a telefonkészülékeket és hálózati berendezéseket gyártó részlegénél az elbocsátásokat, a német Siemens vállalat vezetősége és a munkavállalók képviselői megállapodtak.

Sokak részére 8 és fél órával 30 órára csökkentik a heti munkaidőt, mérséklik a béreket, másoknak pedig rugalmasabb munkabeosztási rendszert vezetnek be, de ösztönzik az önkéntes kilépést is. Mindemellett nem kizárt kisebb volumenben az elbocsátás sem - tűnik ki a jelentésekből. A részletek megtárgyalása még hátravan, annyi ismeretes még, hogy az idősebbeket a részmunkaidős foglalkoztatás rendszerébe kívánják fokozatosan áthelyezni. A munkások egy részének lehetősége lesz a vállalathoz integrált munkaerő-foglalkoztató ügynökséghez is átkerülni.

Klaus Kleinfeld vezérigazgató azért is igyekszik elkerülni az elbocsátásokat, mert az év elején, amikor a részleg élére került, összesen 1350 dolgozónak adott azonnal útilaput a további veszteségek mérséklése érdekében. A részleg - a Siemens Communications - ez idő szerint is még 60 ezer embert foglalkoztat világszerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • datango #2
    ki?
  • Tbone #1
    Tobb idejuk lesz elkolteni azt a penzt, amit nem kerestek meg. :(