SG.hu

Három új 3G-telefon a Siemenstől

A Siemens Torinóban mutatta be három legújabb harmadik generációs mobiltelefonját, melyek neve SG75, SFG75 és SXG75.

Siemens SG75

A mindössze 9,8 centiméter hosszú és 5 centiméter széles Siemens SG75 az egyik első UMTS-telefon, amely félautomata szétcsúsztató szerkezettel rendelkezik. A téglalap alakú, klasszikus megjelenésű készülék oldalán lévő gombok segítségével a telefonon összecsukott állapotban is el tudjuk indítani a videotelefonálást és a médialejátszót, a navigációs billentyűkkel pedig elérjük a többi fontos alkalmazást.

A mozifilm-előzeteseket, videoklipeket és sportközvetítéseket a 262 ezer színű kijelzőn nézhetjük meg. A UMTS-adatátvitelnek köszönhetően rendkívül gyors sebességgel tölthetünk le anyagokat, szörfölhetünk az interneten, elektronikus leveleket küldhetünk és fogadhatunk valamint intézhetjük videotelefon-hívásainkat. A mobiltelefon, laptoppal együtt modemként is használható. Ahol nem tudunk UMTS-hálózatra csatlakozni vagy kisebb adatmennyiség átvitele esetén GPRS is rendelkezésünkre áll.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az SG75 előlapján található CIF-kamerával önmagunkról készíthetünk felvételeket, míg a telefon hátulján található objektívvel videófelvételeket és nagy felbontású fotókat csinálhatunk. Amennyiben van Bluetooth-nyomtatónk, az elkészült képeket azonnal ki is nyomtathatjuk. Ezenkívül a készüléket távirányítóként használhatjuk a Powerpoint és médialejátszó programokhoz.

Ha egy pillantást vetünk a mobiltelefon "Mai tennivalók összefoglaló"-jára, azonnal látjuk soron következő találkozóinkat, beérkezett üzeneteinket vagy nem fogadott hívásainkat. Kedvenc felvételeink tárolására és hallgatására többek között AAC, WAV és MIDI formátumú zenei fájlokat kezelő MP3-lejátszó, 70 MB belső memória valamint memóriakártya áll rendelkezésünkre. A Siemens SG75 várhatóan 2006. januártól vásárolható meg a hazai üzletekben.

Siemens SFG75

A külső antennás, szétnyitható Siemens SFG75 a legmodernebb technológiát magában rejtő klasszikus formatervezésű mobiltelefon, amely harmadik generációs és hagyományos mobiltelefon-hálózatokban is egyaránt működik.

Életünk fontos és izgalmas kalandjait a tízszeres digitális zoom-mal ellátott 1,3 megapixel felbontású kamerával örökíthetjük meg képek vagy rövid klipek formájában. Az SFG75-tel telefonálás közben a partnerek láthatják is egymást, hiszen a gyors adatátvitelnek és a kijelző fölött elhelyezkedő kamerának köszönhetően valós időben jelennek meg a beszélgető felek képei.

A készülék MP3- valamint kevésbé helyigényes AAC-, AAC+- és AMR-formátumú felvételeket játszik le. A telefonnal a nagyméretű fájlok átvitele sem okoz gondot: a 3G gyorsaságának köszönhetően pillanatok alatt le tudjuk tölteni mobiltelefonunkra a legfrissebb híreket és felvételeket. A fotók, videók és zeneszámok az SFG75 32 MB-os belső memóriájában tárolhatók, amely egy kisméretű memóriakártya segítségével tovább növelhető. A Siemens SFG75 várhatóan 2006. januártól lesz kapható a magyarországi üzletekben.

Siemens SXG75

Az idei CeBIT-en már bemutatott Siemens SXG75 GPS-navigációs rendszerének köszönhetően bárhová könnyedén eltalálunk. A telefon képi és hangutasításokkal irányít minket célpontunkhoz, továbbá információt ad az éppen közelben lévő nagyvárosban található éttermekről, vásárlási lehetőségekről vagy nevezetességekről. A készülék beépített angol, francia, német, olasz, portugál valamint spanyol nyelvű tolmácsprogramja hasznos segítséget nyújt külföldön.

Az SXG75-tel kihasználhatjuk a UMTS-hálózat adta gyors adatelérési valamint -letöltési lehetőségeket és a harmadik generációs multimédiás szolgáltatásokat. A telefon 2 megapixeles kamerájával fotókat és videókat készíthetünk, míg az előlapon található második kamerát videotelefonálások során tudjuk használni. Az internetről letöltött filmek és videoklipek jó minőségben jelennek meg a készülék nagyméretű, színes TFT-kijelzőjén. A zene szerelmesei a rádión és MP3-lejátszón hallgathatják meg kedvenc számaikat, de a mobiltelefonhoz csatlakoztatható, sztereó "Mobil zenedoboz" még tökéletesebb hangzást kínál, akár útközben is. A külön megvásárolható tartozék automatikusan néma üzemmódra vált, amint bejövő hívás érkezik a mobiltelefonra.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A UMTS-telefonnal MMS-t, e-mailt és azonnali üzeneteket küldhetünk és barangolhatunk az interneten. A készülékben található fontos bejegyzéseket Bluetooth-kapcsolaton keresztül könnyen összehangolhatjuk MS Outlook levelezőrendszerünkkel. Az SXG75 128 MB-os belső memóriája elegendő helyet biztosít képek, videók, felvételek, játékok és egyéb alkalmazások tárolására. Amennyiben mégsem érnénk be ennyivel, a multimédia-kártya csatlakoztatásával növelhetjük a tárhelyet.

Az egyedi megjelenésű és mindössze 134 gramm tömegű mobiltelefon előreláthatólag 2006. januártól kapható majd a hazai forgalmazóknál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!