SG.hu

HSDPA-megrendelés a Siemensnek a T-Mobile-tól

A Siemens Communications ágazata "UMTS-adatturbó"-val, azaz High-Speed-Downlink-Packet-Access (HSDPA) elérési móddal szereli fel a T-Mobile németországi és ausztriai mobilhálózatait, valamint mindkét országban kibővíti a szolgáltató UMTS-hálózatát.

A HSDPA révén az előfizetők 2006 tavaszától már kezdetben is akár 1,8 Mb/mp sebességgel tudnak majd adatokat letölteni mobilkészülékeikre. Mindez egy újabb, jelentős kereskedelmi HSDPA-üzletet jelent a Siemens számára, amely a NEC-el együtt piacvezető a 3G-szektorban. A CeBIT 2006 idején kell a T-Mobile "UMTS-adaturbó"-jának üzemszerűen indulnia. Addig a Siemens leszállítja a HSDPA-megoldást, és további NodeB 880/881 típusú bázisállomásokkal és Radio Network Controller berendezésekkel bővíti a meglévő UMTS-hálózatokat.

A Siemens közleménye szerint a közel 2Mb/mp (downlink) ill. 384 kb/mp (uplink) HSDPA nagy haladási sebesség (130 km/ó) mellett is megbízhatóan működik, mint azt az Ulm környéki autópályán lefolytatott tesztek igazolták. A későbbiekben a downlink sebesség akár négyszeresére is növelhető lesz majd, ami sokszorosa a mai DSL technológia mellett megvalósítható vezetékes hálózati elérési sebességnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!