MTI

A Siemens dolgozói elfogadnák a kevesebb bért

A német Siemens társaság üzleti szolgáltató részlegénél a dolgozók a munkahelyek megtartása érdekében ezt kérték, hogy rövidebb legyen a munkaidejük és ennek megfelelően csökkentsék bérüket.

A Paderbornban lévő részleg, az SBS munkástanácsának vezetője közölte ezt a sajtóval, hogy úgymond a vállalat "levegőhöz jusson". A részlegnél, amely veszteségesen működik, a Siemens mintegy 1700 dolgozót foglalkoztat.

Az Euro am Sonntag című lap szerint a jövő hét elején vitatja meg a vezetőség a munkástanács elképzelését, a vállalatrész jövőjét. Az SBS egy negyedév alatt, az idei másodikban, mintegy 109 millió eurós veszteséget könyvelhetett el, elsősorban termelékenysége csökkenése és átszervezési költségei miatt, enyhén növekvő forgalom mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • janyikzs #2
    Ezt így kellene kivitelezni, de sajnos a gyakorlatban ez lentről felfelé szokott lenni.
  • BlackRose #1
    Ez havi kb. 21.000 EUR veszteség per foglalkoztatt, ami egyszerűen elképesztő. Tényleg neház felfogni, hogy ezt hogyan lehet elérni. De még kevésbé értem, hogyan lehet ezt orvosolni kevesebb munkával és gyengébb bérekkel. Itt teljes átszervezésre, managementcserére és nagyon komoly business opportunity vadászatra van szükség, szerintem a mai Siemens ezt nem képes megoldani (ha képes lenne, nem engedte volna meg, hogy idáig romoljon a helyzet, 1700 foglalkoztatott részlegre évi félmiliárd dollár veszteségi szint egyszerűen kezelhetetlen, ezt a részleget nagyon meg kell változtatni, és mégpedig fenntről lefelé...