SG.hu

Új vezeték nélküli telefonok a Siemenstől

A Siemens a berlini IFA-n, a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán mutatta be legújabb vezeték nélküli készülékeit.

A keskeny, platinaszínű Gigaset S450 és üzenetrögzítős változata, az S455 nagyméretű, színes kijelzővel és kihangosító funkcióval rendelkezik. A fülhallgató-csatlakozóval is ellátott készülékek telefonkönyve 150 bejegyzést képes tárolni. A Gigaset C450-et, az üzenetrögzítővel ellátott C455-öt valamint a CX450 isdn-t számos hasznos funkcióval látta el a gyártó, így a többszólamú csengőhangokon megszólaló készülékekkel szöveges üzeneteket is tudunk küldeni. A Gigaset SL75 WLAN Voice-over-IP telefon a mobiltelefonokhoz hasonló szabadságot nyújt. A készülékkel bármely csatlakozási pontról intézhetünk internethívásokat, ezenkívül csatolt fájlokkal ellátott e-maileket küldhetünk és fogadhatunk.

Siemens Gigaset S450/S455

Az új Gigaset S450-nel és beépített üzenetrögzítős változatával, az S455-tel kihangosító funkció segítségével csevegés közben intézhetjük dolgainkat, vagy akár helyiségfigyelő készülékként is használhatjuk a telefont. Ez utóbbi esetben a gyanús zajokat a masina egy másik kézibeszélőre továbbítja, vagy automatikusan tárcsáz egy előre megadott telefonszámot. A telefonhoz tartozékként kapható fülhallgatók még szabadabb mozgást biztosítanak a beszélgetések során. A navigálást színes, grafikus menü és a nagyméretű, színes kijelző segíti. A Gigaset S450/S455 telefonkönyvében 150 bejegyzést tudunk tárolni, amelyek mindegyikéhez egyéni csengőhangot állíthatunk be, hogy azonnal felismerjük, ki keres minket.


Ha inkább az írásbeliséget kedveljük, akár 640 karakteres SMS-t is küldhetünk a készülékről, az egyszerűsített szövegbeviteli funkció segítségével pedig gyorsan megírhatjuk a kívánt szöveget. A fontos üzeneteket tárolni is tudjuk: összesen 30 darab kilencven karakteres SMS elmentésére van lehetőség. A készülék a nem fogadott hívás telefonszámával együtt rövid szöveges üzenetet küld mobiltelefonunkra vagy egy vezetékes telefonra, hogy bármikor és bárhonnan visszahívhassuk a hívó felet. Az S455 digitális üzenetrögzítője 35 percnyi szöveget tud rögzíteni, és a készülék kézibeszélőjével vagy akár egyszerű hangparancsokkal könnyen irányítható.

A "folytatás", "vissza", "törlés" stb. utasításokat bárki kiadhatja, a telefon üzenetrögzítője végrehajtja azokat. A tartozékként megvásárolható Gigaset M34 USB-adapter segítségével a Gigaset S450/455 internettelefonként is használható, így olcsón és széles sávon intézhetjük hívásainkat a ház bármely pontjáról. A Gigaset S450 és S455 várhatóan október végétől lesz kapható a magyarországi üzletekben.

Siemens Gigaset C450

Az Gigaset C-sorozatának új tagjai, a C450 és a beépített üzenetrögzítővel rendelkező C455 valamint a CX450 isdn színes kijelzővel, megvilágított billentyűzettel és állítható hangerejű kihangosító funkcióval rendelkeznek, valamint fülhallgató is csatlakoztatható hozzájuk. A készülékek telefonkönyvében 100 nevet és telefonszámot tárolhatunk. Ha csak röviden szeretnénk üdvözölni családunkat vagy barátainkat, nem szükséges telefonálni, a Gigaset C450/C455-tel 160 karakteres szöveges üzenetet is küldhetünk.


Bejövő hívás esetén - amennyiben a hívó fél nem tiltja le telefonszámát - a telefon kijelzi, hogy ki keres bennünket. A vezeték nélküli készülékek a nem fogadott hívásokat dátum és időpont szerint listázzák, a visszahívást pedig egy gombnyomással indíthatjuk. A C455-ben üzenetrögzítő is található, amely 25 percnyi üzenetet tud rögzíteni. A termékek néhány más hasznos funkciót is rejtenek. Ilyen például a digitális óra, amely képernyővédőként jelenik meg a kijelzőn, de a készülék ébresztőóraként is használható.

A Gigaset CX450 és az M34 USB PC adapter segítségével vezeték nélkül szörfölhetünk az interneten. Nem kell mást tennünk, mint bedugnunk az USB csatlakozót az internet-hozzáféréssel rendelkező számítógépbe, és a készülék máris használatra kész. A két Gigaset terméket csatlakoztatva akár internet telefonként is használhatjuk a CX450 készüléket, így olcsón intézhetünk IP alapú hívásokat a fotelből vagy a teraszról. A Gigaset C450, C455, a C45 kézibeszélő és a CX450 isdn készülék várhatóan október végétől vásárolható meg a hazai üzletekben.

Siemens Gigaset SL75 WLAN

Az új generációs Gigaset SL75 WLAN nem a szó szoros értelmében vett otthoni telefon. Amennyiben rendelkezünk szélessávú kapcsolatot biztosító WLAN routerrel, a készülékkel bármely WLAN elérési ponthoz tudunk csatlakozni, egy kézibeszélővel akár több hozzáférési ponthoz is. A telefon el is tárolja a csatlakozási pont beállításait, így legközelebb azok már gyorsan visszakereshetőek, lehetővé téve a hálózatok közötti azonnali átállást, ami otthonunkban, a munkahelyen vagy barátainknál lehet különösen hasznos. Az SL75 WLAN-nal bármely - akár nyilvános - elérési pontról a helyi hívások áráért telefonálhatunk az egész világon az interneten keresztül anélkül, hogy be kéne kapcsolnunk a számítógépet.

A korábbi WLAN telefonokkal ellentétben ezzel a szerkezettel már nemcsak fogadni, hanem küldeni is tudunk e-maileket, amelyekhez fényképeket is csatolhatunk. A készülék beépített digitális fényképezőgépével megörökíthetjük életünk fontos pillanatait, és azonnal meg is oszthatjuk őket családunkkal vagy ismerőseinkkel. A készülék telefonkönyve kétszáz nevet, telefonszámot, lakcímet és e-mail címet tud tárolni. Az adatok lementését és egyeztetését nem kell többé a számítógéphez kapcsolt adatkábelen keresztül végeznünk, hiszen a WLAN-kapcsolat rendelkezésünkre áll ehhez.

A bejegyzésekhez társítható alap- és letölthető csengőhangok valamint animációk segítségével eltérő dallamokat és profilokat állíthatunk be az egyes hívó felekhez, így már a hívás pillanatában tudni fogjuk, ki keres minket. A Gigaset SL75 WLAN várhatóan jövő év januárjától lesz kapható a hazai üzletekben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!