Specker Balázs

Késik a Windows biztonsági frissítése

A Microsoft múlt hét csütörtökön jelentette be szándékát, hogy egy nagyszabású javítócsomagot tesz elérhetővé szokásos havi frissítésének keretein belül. Azonban a vállalat megváltoztatta álláspontját, és a javítás elhalasztásáról tájékoztatta a közvéleményt.

A társaság minőségi kétségekre hivatkozva mégsem teszi elérhetővé a most keddre ígért nagy volumenű Windows frissítését. "A Microsoft olyan minőségi problémával találta magát szembe a tesztelési folyamat végén, ami miatt a patcheket további teszteknek kell alávetni. A Microsoft csak a megfelelő minőségű frissítéseket hajlandó megjelentetni, amelyek a kérdéses problémákat teljes egészében kiküszöbölik. Ezért úgy gondoljuk, hogy felhasználóink érdeke is, hogy csak a további sikeres tesztelés után juthassanak hozzájuk" - magyarázta a cég szóvivője.

A cég egyelőre elzárkózott a biztonsági hiba részleteivel kapcsolatban. Mindössze annyi derült ki kiadott közleményükből, hogy a hiányosság a "súlyos" minősítést kapta. Ezt a besorolás azok a biztonsági rések kapják, amelyeket anélkül használhatnak ki a támadók, hogy a felhasználók bármit is tettek volna ezt megelőzően. A cég múlt hónapban hat rés befoltozásával rukkolt elő. A hatalmas fertőzést okozó Zotob vírus is ezek egyikére épült.

A céggel nem szimpatizálók az esetet minden bizonnyal újabb bizonyítékként fogják fel arra, hogy a nyílt forráskódú szoftverek jobban teljesítenek, ha relatív megbízhatóságról van szó. Persze még élesebb kritikát kapott volna a szoftveróriás, ha hiányos foltozással állt volna elő. Mások ugyanakkor igyekeznek a dolog pozitív oldalát meglátni, mint ahogy Alan Bentley, a PatchLink cég elnöke is. "Ez bölcs döntés volt a Microsofttól. Ha a tesztfolyamatok során bármi arra utaló jel mutatkozik, hogy a javítás nem megfelelő, a legjobb, amit tehet, hogy visszatartja a foltozást" - vélekedett Bentley a Channel Register oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakterrier #61
    az a cím volt, az nem a sorok között van :D
  • Fenjoy #60
    Késik a Windows biztonsági frissítése, én ezt olvastam:)
  • smv #59
    Ott van, a sorok között, csak olvasd el figyelmesen... ;>
  • bakterrier #58
    egészséges verseny az kéne
    a linux azé nagy hátrányból indult és mostmár azé elég kényelmes megoldásokat tartalmaz
    a windowsnál nekem az az érzésem hogy a cégnél az új verzió előállításán 1% programozó 9% grafikus 90% reklámszakember dolgozok, és ez csak a fejlesztés:D
  • greywolf #57
    Nem tudom, arról szólna ?:)
  • Fenjoy #56
    lehet nem leszek Népszerű, de ez a topic hol szól a Linuxrol?:)
  • smv #55
    Jajj bocsi, csak a smiliket akartam greywolf-nak írni, a többit úgy mindenkinek. De persze ezeket már: "Elmondtam már ezerszer, elmondom még vagy százszor" (by Junkies)
  • smv #54


    Mellesleg azt az M$ fanok beláthatják, hogy mindenkinek egy egészséges versenyhelyzet lenne a legjobb, addig pedig reméljük, hogy minél több linux user lesz. Nem azért, hogy azt használják többen, hanem, hogy mindkét rendszer versenyhelyzetbe tudjon fejlődni, ezáltal tényleg a XXI. századi technikák kerülhetnének bele a rendszerekbe. Fasza lenne nagyon nézni, ahogy az 1ik kitalál valami fasza dolgot, aztán a másik ésígytovább, a végén pedig tényleg fasza rendszereket kapnánk, hisz azért valjuk be, hogy egyenlőre tökéletes rendszer a piacon nincs, mindnek vannak hibái.

    (Bár amondo vagyok, hogy a 2 rendszer még lehet h kevés lenne, egy harmadiknak (sokan modnják, hogy macOS, de személy szerint amíg nem jelenik meg pc-re esélytelennek tartom)is meg kellene jelennie, és akkor tényleg elámítanának minket, és nem csak csicsákkal, vagy minimális fejlődéssel, hanem azzal amire tényleg szükség van (Ez ismét csak nem Win fikázás akart lenni, Linuxba is detto vannak hülye dolgok...))
  • kbupdate #53
  • greywolf #52
    Délután biztos céges buli volt a Microsoft Magyarosrszágnál :)