SG.hu

Gyorsan reagált az Eset Software

Elméleti volt az a NOD32-t érintő fenyegetés, amelyet a Secunia Research szakemberei fedeztek fel az antivírus program tömörített fájlokat vizsgáló moduljában. A hibát a Secunia Research nyilvános bejelentését megelőzően már 6 nappal orvosolták az Eset Software laborjában, amely bekerült a szeptember 2-án kiadott automatikus frissítések közé.

A számítógépes programok potenciális hibalehetőségeit feltáró Secunia Research augusztus 29-én értesítette Eset Software-t arról az általa felismert sebezhetőségről, amely a NOD32 antivírus-programot érinti. A hiba a tömörített fájlokat vizsgáló modulban volt, amit a szeptember 2-án kiadott automatikus frissítés már kijavított.

"A fenyegetés elméleti jellegű volt, hiszen jelen pillanatban sincs információnk olyan kártékony kódról, amely ezt a hibát használta volna ki" - mondta Csiszér Béla, a NOD32 antivírus-programot hazánkban forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója.

A felhasználók, amennyiben a legfrissebb adatbázist használják, nincsenek veszélyben. A vírusírtó által használt automatikus frissítési mód miatt valószínűleg észre sem vették, hogy a tömörített fájlokat vizsgáló modul is frissült a vírusadatbázissal együtt, amely gyógyírt jelentett a problémára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #1
    Javítani?
    Jól megírni :)