MTI

Jelentős támogatást nyert az econet.hu konzorciuma

Több mint 300 millió forint támogatást nyert az econet.hu vezetésével alakult konzorcium a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által meghirdetett Jedlik Ányos Program keretében.

Az econet.hu Rt. - amelynek tőzsdei kereskedését szeptember 1-jén egy hónapra felfüggesztette a felügyelet - és konzorciuma összesen 317,9 millió forint támogatást kapott. A konzorciumnak tagja az Országos Meteorológiai Szolgálat, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézet, a Glia Számítástechnikai és Tanácsadó Kft., a DDC Automatika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint az Env-in-Cent Környezetvédelmi Tanácsadó Iroda.

A közlés szerint a projekt központi eleme az econet.hu Rt. által biztosított Globális Desktop Grid technológia (GDG), amellyel az összegyűjtött számítási kapacitásokat lehet nagy számítási igényű feladatok megoldására alkalmazni. A hároméves projekt keretében a társaság a grid technológiát az Országos Meteorológia Szolgálatnál folyó előrejelzési modell-fejlesztések támogatására használják fel.

A pontosabb légkörmodellek növelik az időjárás-előrejelzések megbízhatóságát, és gyorsabb számítási sebességet jelentenek. Az econet.hu Rt. augusztus óta az internet-hozzáférés biztosítása és a tartalomszolgáltatás mellett a grid technológiához kapcsolható szolgáltatásokat is nyújt. A vállalat az ELTE vezetésével alakult konzorcium tagjaként a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal Pázmány Péter Programja keretében 800 millió forintos pályázati támogatásban részesült augusztus végén. A grid technológia fejlesztésére és alkalmazására az összegből az econet.hu akkori közlése szerint 33-75 millió forint vissza nem térítendő támogatás jut.

A társaság szintén a BÉT honlapján tette közzé pénteken, hogy a LaFrutta Elettronica Szolgáltató Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződést a felek közös akarattal megszüntették. A Cégbíróság a LaFrutta Elettronica Kft. korábbi tulajdonosait a cégjegyzékbe visszajegyezte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!