Specker Balázs

Jön az iTunes-os mobiltelefon

Sosem látott izgalom lengi körül az Apple legújabb megmozdulását. A hardveróriás meghívókat küldött szét a jövő heti, szeptember 7-i különleges eseményére, amit a San Franciscó-i Moscone West Convention Centerben tartanak.

A cupertinói székhelyű cég újságíróknak és elemzőknek küldött e-mailjében egy farmerzsebről készített fotó volt a következő üzenet társaságában: "Az 1000 dal a zsebedben mindent megváltoztatott. Újra itt vagyunk!". Az "1000 dal a zsebedben" reklámszlogen 2001-re utal vissza, amikor a cég bejelentette az iPod hordozható zenelejátszót. Azóta a kis masina igazi sikersztorit futott be, és pénzügyileg nagyot dobbantott vele az Apple, jelenleg bevételeinek egyharmada származik belőle.

Az elemzők szerint a jövő heti különleges eseményen két dologgal is előrukkolhat a cég. Az egyik a már régóta várt mobiltelefon a Motorolától, amit iTunesszal lehet használni, a másik pedig egy videót is lejátszó iPod - írja a Media Center PC World. A telefont ugyan már korábban bejelentették, ám nem sok részletet került napvilágra a megjelenésével kapcsolatban, valamint az sem nyilvános, hogy milyen módon fog együttműködni az Apple online zeneboltjával.


Azonban, az elmúlt hetekben olyan pletykák röppentek fel, miszerint a cég egy videó lejátszására alkalmas iPodon is dolgozik és olyan jelentések is érkeztek, hogy az Apple lemezvállalatokkal tárgyal videóklipjeikkel kapcsolatban. Ross Rubin az NPD Group piackutató cég munkatársa szerint egy ilyen eszköz megépítéséhez szükséges alkatrészek árai mostanra már igencsak lementek. "Jelenleg, a legnagyobb küzdelem az anyagok megszerzéséért zajlik" - mondta az elemző. "Amennyiben, az Apple-nek sikerül beindítania videós iPodját, az azt fogja jelenteni, hogy sikerült dűlőre jutnia Hollywooddal" - nyilatkozta Rubing az SFGate.comon.

Ám nem mindenki hiszi azt, hogy a jövő heti esemény egy ilyen eszközzel lenne kapcsolatos. "Nem hiszem, hogy videolejátszós iPodot fogunk látni az Apple-től. A kevés tartalom, a gyenge minőségű megjelenítés és a hosszú letöltési idő miatt továbbra is változatlan a véleményük a hordozható videó lejátszó ötletével kapcsolatban" - mondta Michael Gartenberg, a Jupiter Research piackutató cég elemzője. Úgy gondolja, az Apple és a Motorola a jeles eseményen a régóta esedékes iTunes-os mobiltelefont jelenti be és talán az iPod shuffle új verzióira, illetve a beígért merevlemez helyett flash memóriát használó iPod Minire is fény derül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • WGL #4
    furcsa, mintha tegnapelőtt láttam volna hackelt moto -t ezzel az itunes -ra szabott szoftverrel üzemelni. aranyos :)
  • FTeR #3
    azt hittem jön egy almás mobil.
  • Cat #2
    lefordítom: szeptember 7én nagy durranásra készül az apple
    jön egy mobiltelefon, várhatóan egy 2 gigás ipod shuffle, és egy merevlemez nélküli (flash kártyás) 2 vagy 4 gigás ipod mini
  • Maco13 #1
    hol a hír a cikkben??

    [banplz]