SG.hu

3G-szolgáltatás Magyarországon a T-Mobile-tól

A T-Mobile a Budapest háromnegyedét lefedő harmadik generációs hálózatán augusztus 26-án elindította kereskedelmi 3G-szolgáltatását. A videotelefont, gyors adatátvitelt, zeneletöltést és mobil tv szolgáltatásokat is kínáló 3G év végére a főváros majdnem egész területén elérhető lesz.

Annak érdekében, hogy minél többen kipróbálhassák a 3G újdonságait, a társaság ügyfelei arra alkalmas készülékkel 2005. december 31-ig belföldön ingyenesen videotelefonálhatnak és szeptember 30-ig a 3G-hálózaton az adatforgalom, valamint a kifejezetten a 3G-hez kapcsolódó tartalmak is díjmentesek.

A T‑Mobile Magyarország Rt. bejelentésével hazánkban is elindult a kereskedelmi 3G-szolgáltatás és az elkövetkező években a harmadik generációs mobilhálózat egyre több előfizető számára kínálja fel a mobil multimédia lehetőségét. A mostani indulást több hónapos zártkörű ügyfélteszt előzte meg, ezen időszak alatt a folyamatosan épülő 3G-hálózatot kiemelt partnerek, vállalati ügyfelek és a tesztre jelentkezők közül kisorsolt érdeklődők használták. A hálózat hangolásában, a felmerülő problémák megoldásában a tesztben résztvevők tapasztalatai és visszajelzései komoly segítséget jelentettek.

A főváros háromnegyedét lefedő új 3G-hálózatot megfelelő mobiltelefonnal kényelmesen, a meglévő díjcsomaggal, külön előfizetés és regisztráció nélkül, a telefonban lévő SIM-kártyával minden T‑Mobile-os automatikusan használhatja. Egyedül a videotelefon használata igényel egyszeri és díjmentes regisztrációt.

A 3G-szolgáltatás indulását követően kerül a társaság üzleteibe két új videotelefon, a Sony Ericsson K608i és a kizárólag a T‑Mobile előfizetők számára készült Samsung SGH-ZM60. A harmadik generációs mobiltelefonok kis méretük ellenére kettő kamerával rendelkeznek és a multimédiás szolgáltatások teljes körét kínálják. Elérhető velük a mobil tv, valamint a videotelefon mellett 1,3 megapixeles kamerájuknak köszönhetően fényképezésre is használhatók.

A T‑Mobile új szolgáltatása a videotelefon, amellyel a hívó felek láthatják egymást. A videohívás során a telefont használók akár környezetüket, az általuk fontosnak tartott eseményt vagy érdekes helyszínt is megmutathatják beszélgetőpartnerüknek. A videotelefon szolgáltatást a T‑Mobile 2005. december 31-ig belföldi előfizetők felhívása esetén ingyenesen biztosítja ügyfeleinek.

Sugár András, a társaság vezérigazgatója korábban elmondta, hogy a T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. az idén 30 milliárd forintot költ a harmadik generációs mobilhálózat (3G-UMTS) fejlesztésére. Ebbe az összegbe beleértendő az a 17 milliárd forint is, amit licencdíjként kell kifizetnie a cégnek. Hozzátette, hogy a 3G-hálózat megtérülési ideje jóval hosszabb lesz, mint például a 2G-é. Hozzátette: a felhasználók átlagosan három évente cserélik készüléküket, s így várhatóan 2008-2010-ben az ügyfelek 80 százalékának már 3G-s adatátvitelre is alkalmas mobilja lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bobey #4
    Én ebből csak annyit veszek észre, hogy munkát ad nekem. Mint miden fejlesztés. Csak így tovább, előre zsenik!
  • TothLaci #3
    Van, dehogymég mennyi...
  • toyotakacsa01 #2
    Nyugi, biztos lesznek hülyegyerekek (általános iskolás korúak) akik majd menőznek vele.
    Most is vannak olyan idióták akik képesek pénzt adni csengőhangért/logóért.
  • ac3 #1
    ez a zeneletoltes a legcikibb. rohadt draga es iszonyat ocska minoseg....
    remelem jon az iTunes music store .hu-ba es lenyom minden ilyen ocska sz*rt