SG.hu

Robusztus Intel gép a fejlődő országoknak

Az Intel olyan, a fejlődő országok számára készített robosztus személyi számítógépet mutatott be, amely képes ellenállni a szélsőséges időjárási viszonyoknak, pornak és rovaroknak, kezelni tudja az áramkimaradásokat, mialatt vezeték nélküli internetkapcsolat létesítésre alkalmas.

A fejlesztés a cégnek azon stratégiáját példázza, amelynek keretében a világ bármely pontján felmerülő speciális földrajzi és egyedi technológiai igényeket kívánják kielégíteni. Az Intel Developer Forum pódiumán és videón keresztül Indiából bemutatott Intel-alapú személyi számítógép vidéki és távoli közösségek, falvak egészének biztosít internet hozzáférést. Felkészülve az esetleges áramkimaradásokra, a számítógép tartalék energiaforrással is rendelkezik egy autóakkumulátor formájában, valamint számos olyan speciális szűrőt tartalmaz, amelyek megakadályozzák a megbízhatósági problémákat okozó por vagy rovarok bejutását a gépbe. A számítógép tervezése során különös figyelmet fordítottak arra, hogy képes legyen a szokatlanul nagy hőség (több mint 38 Celsius-fok) elviselésére is.


A bemutatott PC WiMAX vezeték nélküli hálózat segítségével tud a netre felkapcsolódni. A WiMAX, amely a Worldwide Interoperability for Microwave Access (világméretű együttműködés a mikrohullámú hozzáférésért) kifejezés rövidítése, egy olyan szabványos, vezeték nélküli szélessávú technológia, amely nagy sebességű hozzáférést biztosít az otthoni felhasználók, közösségek, üzleti szervezetek és mobil vezeték nélküli hálózatok számára akár több kilométeres távolságból is. Így a technológia ideális arra, hogy egész közösségeket és városokat tegyen vezeték nélkülivé.

Az Intel nem erősítette meg, hogy a tervezett platformot indiai vagy más PC-gyártók fejlesztenék, de nem ismertetett további részleteket sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szombi #1
    Gondolom, hogy az Intel-esek előtt lebegett a kép, mikor éhező indiai gyerekek próbálnak fellépni
    a WiMax által az internetre, de éppen a fővárosban elfelejtették a WiMax központot telepíteni...
    Abba kéne fejezni a null-dimenzióban(vagyis pontokban) való gondolkodást,
    és ideje lenne ,,vonalakat'' építeni!
    Ja, és amúgy Intel-procit használok, mert az jó...