COMPUTERWORLD

Biztonsági rés az Adobe két népszerű szoftverében

Az Adobe egy olyan kritikus veszélyességű biztonsági hibára hívta fel a figyelmet, amely a népszerű Acrobat illetve Adobe Reader szoftvereit érinti.

Az Adobe az egyik biztonsági közleményében arról számolt be, hogy a népszerű Adobe Reader valamint az Adobe Acrobat szoftverei egy olyan sérülékenységet tartalmaznak, amelyet a támadók kártékony kódok lefuttatására is felhasználhatnak.

Az Adobe szerint a két szoftverét érintő sebezhetőség speciálisan szerkesztett dokumentumok megnyitásakor okozhat problémákat. Ekkor ugyanis puffertúlcsordulási hiba léphet fel, amely kártékony kódok végrehajtását is lehetővé teszi. A biztonsági hiba további veszélye, hogy nemcsak a Windows, hanem a Mac OS, a Linux és a Solaris operációs rendszerekkel kompatibilis Adobe alkalmazásokat is érinti. A cég szerint az 5-ös, a 6-os és a 7-es verziójú szoftverei is sebezhetők.

Az Adobe már elérhetővé tette az Adobe Reader valamint az Adobe Acrobat szoftvereinek azon verzióit, amelyek már nem tartalmazzák a fenti sérülékenységeket. A biztonsági rést befoltozó javítások az automatikus frissítési funkció segítségével is telepíthetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #1
    Mondom már egy ideje: mentsd el html-be a képeket mellé és zippeld le.

    kicsi lesz és bárki el tudja olvasni, úgy fog kinézni ahogy kell...

    amúgy meg:

    köszönjök szépen adobe, hogy már a v5-től kezdve szépen beteszteltétek a terméketeket, és többet költöttetek securitye, mint marketingre... öööö