SG.hu

A T-Mobile megelőzte az Eurotelt Csehországban

A T-Mobile átvette a vezetést az Euroteltől a cseh mobil szolgáltatói piacon. Ügyfélszáma 4,46 milliót tett ki a július végi állás szerint szemben az Eurotel 4,42 milliós előfizetői számával. Az év eleji számhoz képest a T-Mobile 9,2 százalékkal növlete ügyfélbázisát.

Az Eurotel ügyfélszáma 240 ezerrel csökkent, mivel a T-Mobile gyakorlatához hasonlóan 13 hónapig számítja be az inaktív sim-kártyákat a korábbi 18 hónap helyett. Az Oskar már hat hónap elteltével nem számítja ügyfelei közé az inaktív kártyákat. Előfizetői száma július végén 1,95 millión állt.

Az első félévben 13,4 milliárd koruna (455 millió euró) forgalmat bonyolított a cseh T-Mobile, kevesebbet az Eurotel 14,6 milliárd korunás forgalmánál. Adózott eredménye viszont közel 40 százalékkal több mint hárommilliárd korunára emelkedett.

Ügyfélbázisát a vezetékes előfizetők átcsábításával kívánja növelni, mégpedig szélessávú UMTS TDD internet csatlakozás biztosításával, ami már értelmetlenné teszi a vezetékes telefonkapcsolat fenntartását.

A két új nagy nemzetközi távközlési vállalat megjelenése komplikáltabbá teszi a T-Mobile számára a cseh mobil piac kiaknázását, de a tény nem tántorítja el szándékától a vezető pozíció megőrzésére. Legutóbb a Vodafone vásárolta meg a legkisebb cseh mobilszolgáltatót az Oskar Mobilt, a Cesky Telecom pedig, az Eurotel egyedüli birtokosa a spanyol Telefónica tulajdonába került.

A cseh mobil piac telítettsége 105,5 százalékos, tíz százalékponttal magasabb mint tavaly.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szombi #1
    Úgy láccik, hogy a csehek nem extrém töltögetők...