MTI

A T-Mobile megvette az osztrák tele.ringet

A német T-Mobile - a Deutsche Telekom (DT) mobilszolgáltatója - megveszi a nagyságra negyedik osztrák mobilcéget, a tele.ringet az amerikai Western Wirelesstől. Erről szerdára virradóra New Yorkban aláírták a végleges megállapodást.

Az árat nem közölték; a korábbi hírek 1,3 milliárd euróról szóltak. Az ügyletet a versenyhatóságoknak még jóvá kell hagyniuk, az ügylet zárását az év végéig várják, a tényleges beolvasztás a jövő év programja.

A tele.ring üzemi tanácsa a közvélemény támogatásával akarta megakadályozni a társaság eladását a T-Mobile-nak: e célból tiltakozó szavazatokat gyűjtöttek egy weboldalon, amelyen több tízezer aláírás gyűlt össze. A tele.ring alkalmazottai attól tartanak, hogy a T-Mobile a jelenlegi 640 állás nagy részét felszámolja.

Ez a Deutsche Telekom második legjelentősebb felvásárlása. A legnagyobb, amelynek értéke elérte a 35 milliárd dollárt, az amerikai VoiceStream Wireless (jelenleg T-Mobile USA) megszerzése volt, 2001-ben. A Deutsche Telekom következő nagy beszerzési akciója állítólag a lengyel Polska Telefonia Cyfrowa Sp., Közép-Európa legnagyobb mobiltelefonos társasága 51 százalékos részesedésének megszerzése lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szombi #5
    Na most már nem kell sírnunk, hogy Nyugaton a net sokkal olcsóbb és gyorsabb...
  • Béla bácsi #4
    Amúgy az meg helyesen: Wehrmacht
  • Béla bácsi #3
    Majd kirúgja annak az ügyfeleit is...
  • Sliders #2
    Auslander Aus = T-Mobile
  • lazsi #1
    EZ az új gyarmatosítás. Ami nem sikerült a németeknek a wermachttal azt most bepótolják a deutche telecommal. Amikor németeknél jártam átutazóban még pár éve akkor röhögtünk ismerősökkel a bugyirózsaszín telefonfülkéken, meg azon h a németek milyen hülyék. Mostmár pesten is bugyirózsaszín kagylók vannak...