SG.hu

Helyi viszonyokra specializálódik az Intel

Az Intel négy platform-definíciós központot alapított a vállalat technológiára épülő, helyileg megfelelő számítástechnikai megoldások kidolgozásáért.

Ezen központok azonosítják azon környezeti szempontokat és piaci követelményeket, amelyek az adott földrajzi régióban fontosak; melyek közé tartozhat a zord időjárási tényezők, a szakaszos energiaellátás, vagy egyéb speciális igények az egyéni vagy kisebb üzleti felhasználók részéről. A vállalat platform-definíciós központjait négy kulcsfontosságú piacon telepítik: az indiai Bangalore-ban, Kairóban, San Paulo-ban és Sanghajban. A központok a dél-ázsiai, közel-keleti, afrikai, latin-amerikai és kelet-ázsiai régiókkal foglalkoznak majd elsősorban. A központokban meghatározott platformokat természetesen az egész régióban alkalmazzák majd, köztük a fejlett országok bizonyos piaci szegmenseiben is.

Minden központban helyi néprajztudósok, tervezők, megoldásszállító mérnökök és rendszerépítők kapnak helyet, akik kutatásokat és körültekintő analíziseket hajtanak végre a megfelelő platformok kifejlesztéséhez. A legmodernebb mikroprocesszor-technológia kialakítása mellett a cég olyan átfogó platformokat akar kialakítani, amelynek letesztelik hardver és szoftver-elemeit. Reményeik szerint ezáltal egyszerűbbé válik a csatornákon keresztül vásárló felhasználók számára a platformok építése, amelyek így gyorsabban juthatnak el a piacokra, így is javítva a versenyképességet.

"Az új platform-definíciós központok felállítása is mutatja, hogy az Intel támogatja a fejlődő piacok digitálissá válását" - mondta Bill Siu, az Intel alelnöke és a Channel Platforms Group vezetője. "Minden helyi piacnak egyedi kihívásokkal kell szembenéznie, többek között a technológiákhoz való hozzáférhetőség, az alacsony műveltség, az infrastruktúra hiánya, vagy a kemény környezeti feltételek terén. A helyi definíciós központok és az integrált platformok által lehetővé válik számunkra, hogy meghatározzuk a speciális követelményeket és olyan lokalizált megoldásokat alakíthassunk ki, amelyek megfelelnek az egyedi piacok igényeinek. Hiszünk abban, hogy ezen faktorok felismerése által növelhetjük a PC-elfogadottságot a következő egy-milliárd felhasználó körében."

Bill Siu azt is bejelentette, hogy a Channel Platform Group központja a kínai Sanghaj lesz. "A fejlődő piacok az Intel növekedésének motorja. Kína az egyik legnagyobb lehetőséget jelenti a PC-piac fejlődéséhez" - mondta Siu. "Sanghaj különösképpen fontos központtá válik az informatikai iparágban."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!