Specker Balázs

A Yahoo és a Google elszipkázza a szakma krémjét

A tehetséges szoftvermérnökök Google-hoz és a Yahoohoz való vándorlása bizonyíték arra, hogy mennyire megnőtt a kereső cégek ázsiója a informatika munkaerőpiacán. A többre vágyó tehetségek az egyetemekről, akik pályájuk kezdetén vagy éppen egy tiszteletre méltó cég alkalmazásából egy évtizeddel ezelőtt még a Mircosofthoz vagy a Sunhoz vágyakoztak, most inkább a Google vagy a Yahoo csapatát erősítenék.

A Google idén, csak a második negyedévben 230 jó nevű mérnököt szippantott magába. Az új szerzemények közé tartozik, Luis Monier, az eBay keresésekért felelős korábbi igazgatója is, és Kai Fu Lee, a Microsoft ásza is, aki miatt ex-cége be is perelte a Google-t, hogy megakadályozza a kiváló szakember távozását - írja a BusinessWeek Online. A Yahoo eközben csúcskategóriás mérnökök tucatjait vette kölcsön, többek között Larry Teslert, az Amazon.com vásárlási ügyletekért felelős korábbi igazgatóját. A cég a napokban jelenti be kutatásai új vezetőjét, Prabhakar Raghavant, a Verity kereső cég korábbi technológiai vezérigazgatóját. Raghavan még a kilencvenes évek elején az IBM-nek dolgozott a később leállított, Clever névre keresztelt keresőn.

A Yahoo bejelentése szerint, nemsokára újabb elismert szakemberek érkeznek hozzájuk az IBM kötelékéből, Andrew Tomkins már csatlakozott is a szoftvermogulhoz - jelentette a CNet News. Az IBM képviselői megerősítették Reghavan és Tomkins távozását, ám ezen túlmenően nem voltak hajlandóak kommentálni a Yahoo törekvéseit. Raghavan úgy véli, a Yahoo az egyik legjobb lehetőség arra, hogy új elképzeléseit kikísérletezhesse a keresésekkel kapcsolatban. Az IBM kutatásainak jó részét védik a szabadalmak, de elmondta, hogy még számos úton folytathatják a fejlesztéseket. "Makulátlanul tiszták kívánunk maradni az ügyben" - mondta a mérnök, jelezve hogy tiszteletben tartja az IBM jogait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!