MTI

Tovább csökkent a Siemens profitja

A német Siemens vegyes villamos- és gépipari cég és mobiltelefon-gyártó az üzleti éve júniussal zárult harmadik negyedéről 389 millió eurós adózott eredményt jelentett csütörtökön, az egy évvel korábbi 815 millió euró helyett.

Valamivel jobb volt a helyzet az időközben eladott, illetve a csoportmérlegből kivett részesedéseket nem számolva: a folytatódó tevékenységek adózott eredménye csak 625 millió euróra fogyatkozott az egy évvel azelőtti 871 millióról. A kiszervezés főleg a mobiltelefon-gyártást érintette. Az üzemi eredmény 980 millió euróra apadt 1,333 milliárdhoz képest. A megrendelések a negyedév végén 19,935 milliárd eurót értek, 9 százalékkal többet, mint egy évvel azelőtt.

A forgalom az egy évvel korábbi negyedhez képest 7 százalékkal 18,75 milliárd euróra nőtt. A legutóbbi negyedévben a távközlési részleg járt a legrosszabbul, igazolva az átszervezés szükségességét: adó utáni vesztesége 70 millió euró lett az egy évvel korábbi 209 milliós adózott eredmény helyett. A többi részlegben majdnem mindenütt javultak az eredmények, kivéve az erőművi berendezéseknél.

Június elején közölték, hogy a veszteséges mobiltelefon-gyártó részleget a tajvani BenQ konszernnek adják át, és nem alakítanak közös vállalatot. A mobilgyártó részleg leválasztása a Siemensnek 350 millió euró többletterhet jelent, a német vállalat nem jut pénzhez a leválasztás révén. Az ügyletet szeptember végéig zárják, az eladási árat nem közölték. A Siemens a tranzakció során 2,5 százalékos részesedést szerez a BenQ-ban. A két vállalat a jövőben szoros üzleti kapcsolatokat épít ki, a BenQ a német cég előnyt élvező beszállítója lesz a mobil távközlési eszközökben. A BenQ öt éven át használhatja a Seimens megfelelő piaci és márkajeleit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!