SG.hu

9 milliárdos negyedéves bevétel az Intelnél

Az Intel bejelentette, hogy második negyedéves bevétele elérte a 9,2 milliárd dollárt.

Ez 15 százalékkal magasabb a korábbi év hasonló időszakához képest, azonban 2 százalékkal alacsonyabb az előző negyedévi adatokhoz hasonlítva. A második negyedéves nettó profit elérte a 2 milliárd dollárt, amely 16 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest, illetve 6 %-os csökkenést az első negyedévhez képest. Az egy részvényre jutó nyereség 33 cent volt, amely 22 százalékkal magasabb a 2004 második negyedévében elért 27 centhez képest, azonban az előző negyedéves 35 centhez képest 6 százalékos csökkenést mutat.

Az eredmény, amelyet a noteszkomputerek jó értékesítése segített, megegyezett az elemzői várakozásokkal. "Az Intel rekordszinű második negyedéves bevételt ért el, amely a korábbi évhez képest 15 százalékos növekedést mutat, elsősorban a noteszgép-platformok iránti kereslet erősödése miatt" - mondta Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója. "Az új termékekbe, fejlett szilíciumos kapacitásokba és fejlődő piacokba történt befektetéseink megtérülnek, és az iparágnál nagyobb méretű növekedést eredményeznek. Várjuk a 2005-ös év második felét, mivel nagy mennyiségben szeretnénk kétmagos mikroprocesszorokat bemutatni, mivel elkezdjük a 65 nanométeres gyártási technológiát és új, innovatív platformokat kívánunk bevezetni."

Az Intel előző negyedéves eredményei magukban foglaltak egy plusz üzleti hetet, mivel a 2005-ös év 53 hetes pénzügyi évet jelent a vállalatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!