SG.hu

Megjelent az Oracle Database 10g 2. verziója

A legújabb verzió továbbfejlesztett számítóhálós, felügyeleti és biztonsági lehetőségeket kínál.

Az Oracle bejelentette, hogy a nemzetközi kereskedelmi forgalomban, így magyar ügyfelek részére is elérhetővé vált a Database 10g 2. verziója, amely fokozott igénybevétel esetén is biztosítja az előző változatban megszokott szolgáltatásokat. A vállalat közleménye szerint az új verzió megnövelt teljesítménye, rendelkezésre állása, felügyelhetősége és biztonsága jelentősen csökkenti az adatkezelés költségeit és bonyolultságát, így a felhasználók és a fejlesztő partnerek megbízhatóbb és színvonalasabb szolgáltatásokhoz jutnak. Állításuk szerint ez az egyetlen olyan adatbázis-kezelő, amelyet kifejezetten a grid computing alapú számítóhálózatokhoz hoztak létre.

"A relációs adatbázisok piacán az Oracle diktálja a tempót, míg versenytársainak még az is gondot okoz, hogy az alapfunkcionalitást időben biztosítsák" - nyilatkozta Andy Mendelsohn, az Oracle adatbáziskiszolgáló-technológiákért felelős első elnökhelyettese. "Az Oracle Database 10g 2. verziója az első változat számítóhálós lehetőségeire épül, ugyanakkor jelentős új biztonsági szolgáltatásokat is kínál. Ezzel az átfogó és integrált megoldással a lehető legalacsonyabb költségek mellett lehet csúcsszínvonalú szolgáltatásokat nyújtani."

2004. februári bevezetése óta az Oracle Database 10g-t több mint 40 ezer ügyfél és 15 ezernél is több partner telepítette. Magyarországon is nagyon népszerű a termék, kb. száz ügyfél használja a 10g adatbázist, valamint több ezer ügyfél és partner töltötte le az Oracle Technology Network-ről. A Gartner, az IDC és a Morgan Stanley legfrissebb felmérései az adatbázis-kezelők piacán egybehangzóan állítják, hogy az Oracle részesedése folyamatosan nő annak hatására, hogy egyre több vállalat ismeri fel a grid computing előnyeit. Ezek a piackutatási eredmények is azt igazolják, hogy egyre több vállalat helyezi át adatbázis-infrastruktúráját az ipari szabványú tárolórendszerekből és kiszolgálókból álló, alacsony költségű számítóhálókra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!