SG.hu

A Microsoft jövő évi szoftvertervei

A következő 18 hónap során a Microsoft - az egyedi alkalmazásokon túlmutató - integrált szoftveralkalmazásokat kínál partnereinek.

A Microsoft 2005. évi Nemzetközi Partnerkonferenciáján (Microsoft Worldwide Partner Conference 2005) a vállalat bejelentette a következő naptári évben várható megoldásait. A cég partnerei számára rendezett 2005. évi nemzetközi konferencián a cég több mint 6500 iparági partnere vett részt. A konferencia elsődleges célja, hogy ismertessék partnereikkel a Microsoft platformok üzleti előnyeit, és a platformra épülő megoldások használatában rejlő lehetőségeket. "Az elkövetkező két év során valamennyi termékvonalunkon fogunk új, integrált szoftvermegoldásokat szállítani - olyan megoldásokat, amelyek páratlan üzleti értéket és jelentős előnyöket teremtenek partnereink számára világszerte" - mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója.

A plenáris előadások során, illetve a termékspecifikus szekciókban a Microsoft partnerei megismerhették, hogy a következő másfél évre beütemezett termékbejelentések és fejlesztések sora milyen módon segíti az üzleti lehetőségek kiszélesítését, illetve az ügyfélkör bővítését. A fejlesztések középpontjában az egymástól független alkalmazások és megoldások fokozott integrációja áll. Úgy vélik, a magasabb szintű integráció közvetlen megoldást jelent a hatékonyabb és nyereségesebb működéssel kapcsolatos kihívásokra.

A vállalat közleménye szerint partnereik - a termékek helyett inkább a megoldásokra koncentráló megközelítésnek köszönhetően - ügyfeleik számára olyan magas szintű alkalmazás integrációt tudnak majd kínálni, melynek segítségével áthidalható a strukturálatlan eszközök és az üzleti szoftverek által biztosított rendszerezett munkafolyamatok közötti űr. A szerepkör alapú, felületeken keresztül kommunikáló technológia jobb rálátást nyílik az olyan kritikus folyamatokra, mint például az erőforrások hozzárendelése, a versenyhelyzet vagy az ügyfélszolgálat. A vállalat emellett a kommunikáció egy magasabb szintjét igyekszik megvalósítani különböző webes szolgáltatások, az e-mail és más eszközök alkalmazásával, amelyek egyszerűbbé teszik az emberek és vállalatok közti együttműködést.

  • Microsoft Office: Chris Capossela alelnök nyitóelőadásában első alkalommal mutatta be nyilvánosan azon űrlapfunkciókat, amelyek az Office Rendszer jelenleg "Office 12" névvel jelölt következő generációjában fognak szerepelni. Az Office 12-vel tovább bővülnek az Office Rendszer képességei, az eddigi egyik leginnovatívabb fejlesztési platform hozva létre.

  • RTC eszközkészlet: Ez a Visual Studio projektekben felhasználható vizuális vezérlőket tartalmaz, amelyek használatával az alkalmazásfejlesztő partnerek egyszerűen be tudják építeni a jelenléttel, azonnali üzenetküldéssel és hívásvezérléssel kapcsolatos funkciókat a saját üzleti alkalmazásaikba.

  • Infómunkás megoldások: A cég még ebben a hónapban új, ingyenes szolgáltatásokat vezet be partnerei számára, azzal a céllal, hogy segítse őket az ügyfeleik felé történő sikeres kommunikációban. A kínálat többek között megoldási módszertanokat, a partnerek számára szóló oktatási programokat, a meglévő marketinganyagokon alapuló tartalmakat, segédkönyveket és a munkafüzeteket fog tartalmazni.

  • Longhorn: A Windows következő jelentős verziója, egy újfajta számítástechnika alapjait teremti meg. A Longhorn a biztonsági és megbízhatósági alapfunkcióktól kezdve, a látványos, új megjelenésig állítólag minden területen jelentős előrelépéseket hoz. A cég arra ösztönzi a fejlesztőket és a független szoftvergyártókat, hogy teljes mértékben használják ki a Longhornhoz kapcsolódó, jelenleg WinFX néven ismert új programozási modellt, amely kiterjeszti a .NET-keretrendszert, és újszerű alkalmazások létrehozására ad lehetőségeket az iparági partnerek számára. A Longhorn első bétaverziója idén nyáron várható.

  • Business Solutions: A Business Solutions üzletág az év elején közzétett termékfejlesztési terveinek megfelelően összes megoldásából új verziókat jelentet meg, amelyek révén a partnerek hatékonyabban szolgálhatják ki a különböző szervezetek üzleti alkalmazások iránti növekvő igényét. Az üzletág vertikális megoldások mellett továbbfejlesztett partnertámogatási programokat alakít ki a gyártási, elosztási, szolgáltatási és közszolgálati ágazatokra szakosodott független szoftvergyártók és viszonteladók számára.

  • CRM 3.0: A Business Solutions terület egyik legfontosabb bejelentése a társaság legújabb ügyfélkapcsolat-kezelési megoldása, a CRM 3.0 verzió. Ez a rendszer a kis- és középméretű vállalkozások, illetve a globális nagyvállalatok részlegei számára a marketing-, értékesítési és ügyfélszolgáltatások teljes körű kezelését biztosítja.

  • Small Business Server 2003 R2: Ez a Windows Server 2003 R2 kibocsátását követő 60-90 napon belül kerül gyártásba. A kisvállalkozásokat célzó új termékek és szolgáltatások többek között a következők: SQL Server 2005 Workgroup Edition, javítás- és frissítés-kezeléssel, illetve megnövelt méretű postafiókokkal (75 GB).

  • System Center Data Protection Manager (DPM): A vállalat első lépését jelenti a lemez alapú biztonsági mentési és helyreállítási területen. A DPM csomag egy DPM kiszolgálói és három kezelési licencet fog tartalmazni. A Data Protection Manager termék a Partner Program keretében a Speciális Infrastruktúra kompetencia Rendszerfelügyeletébe lesz integrálva, ilyen módon a partnerek számára többek között projektkalauzokból, online tanfolyamokból, vizsgákból és minősítésekből álló átfogó eszközkészlet és oktatás válik hozzáférhetővé.

  • Windows Server System Midsize Business Promotion csomag: A Windows Server Rendszer csoportja júliusban új szolgáltatást indított a középméretű vállalkozásokat képviselő ügyfelei számára. Az új csomag a középvállalkozások számára együtt kínálja a Windows Server 2003 Standard Edition, az Exchange Server 2003 Standard Edition, az Operations Manager Workgroup Edition termékeket, emellett útmutatást nyújt a Windows Server System telepítéséhez, valamint középvállalkozási ügyféllicenceket tesz hozzáférhetővé, mindezt 20 százalékos kedvezménnyel.

  • Visual Studio 2005, SQL Server 2005 és Biz Talk Server 2006: A társaság elsőszámú adatbázisának, fejlesztői eszközkészletének és üzletifolyamat-integrációs termékének legújabb verziói ez év novemberében fognak megjelenni.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!