SG.hu

Bejelentésekben gazdag TechEd Europe 2005

A hétvégén zárta kapuit a tizenkettedik alkalommal megrendezett Microsoft TechEd 2005 Europe konferencia.

Ez a cég legjelentősebb technológiai fóruma, melynek során az informatikai szakértők és fejlesztők évről-évre megismerhetik a Microsoft fejlesztéseinek legfrissebb eredményeit, és első kézből kapnak információkat az új megoldásokról. Az idei szakmai program keretében a vállalat behatóan foglalkozott azzal az egész iparágat érintő problémával, amit az egyre bonyolultabbá váló informatikai infrastruktúra jelent az ügyfelek számára, emellett megerősítette elkötelezettségét az egymáshoz kapcsolódó rendszerek folyamatos fejlesztése mellett.

"A következő évtized rendkívül izgalmas, kihívásokkal teli időszak lesz az informatikai szakemberek és a fejlesztők számára" - vélekedett nyitóbeszédében Andrew Lees, a Microsoft kiszolgálóplatformok üzletágának marketingvezetője. "A szoftverek egyre nagyobb szerepet játszanak a felhasználók hatékonyságának növelésében, a Microsoft pedig igyekszik az informatikai szakembereket és fejlesztőket segíteni az ebben rejlő lehetőségek kiaknázásában. Ennek megvalósításához járul hozzá az egymáshoz kapcsolódó rendszerek folyamatos fejlesztései, ezek gyors adaptálása, a dinamikus informatikai környezetek hatékonyságának növelése, illetve az emberek és az információk közötti kapcsolat megteremtése."

Lees beszédében kiemelte az Active Directory technológiával kapcsolatos új kezdeményezéseket, köztük az Active Directory együttműködési programot, melynek célja, hogy a partnerek hozzáférhessenek az Active Directory rendszerbe beépített együttműködési képességekhez. A társaság elérhetővé tett továbbá egy új, külső fejlesztésű OpenLDAP felügyeleti ügynökprogramot az Identity Integration Server 2003 termékhez, illetve a Microsoft identitáskezelési stratégiáját kiteljesítő Active Directory Federation Services (ADFS) felügyeleti szolgáltatás új, külső támogatását.

A Microsoft bejelentette továbbá, hogy az Office 12 rendszer a szabványos XML technológia használatát fogja támogatni, így az Office 12 rendszerben a dokumentumok, táblázatok vagy bemutatók létrehozásakor és mentésekor az új, XML alapú fájlformátum lesz alapértelmezett. Az XML nyílt formátum használatával a vállalati felhasználók olyan alkalmazásokat alakíthatnak ki, és fejleszthetnek tovább, amelyek jobb méretezhetőséggel rendelkeznek, biztonságosabbak és egyszerűbben kezelhetők az üzleti rendszerek információi és integrált folyamatai szempontjából.

Lees elmondta, hogy az SQL Server 2005, a Visual Studio 2005 és BizTalk Server 2006 megjelenése november 7-én esedékes San Franciscóban, melyet több mint 50 országban a nemzeti verzió megjelenése fog követni. Az új verziók bejelentése mérföldkőnek számít, hiszen ezek révén a cég platformot biztosít az egymáshoz kapcsolódó rendszerek következő generációjának.

A Microsoft álláspontja szerint egy szervezet sikerességének kulcsa magukban az emberekben rejlik, ezért a vállalat továbbra is teljes erővel támogatja a Dinamikus Rendszer Kezdeményezést" (Dynamic Systems Initiative), mely elősegíti a vállalatok hatékony működését, meggyorsítja az üzleti igényekkel szembeni reakcióképességet, illetve keretet ad a vállalati és informatikai szabályzatok betartásához, emellett csökkenti az informatika általános felügyeleti költségeit. A DSI az egész iparágra kiterjedő kezdeményezés, amely az informatikai csoportok a rendszerek teljes életciklusát felölelő, a fejlesztők, informatikai szakemberek és infómunkások csoportjait is magába foglaló modelleken keresztül rögzíti, és adja át az információkat.

A "Rendszerdefiníciós Modell" (System Definition Model - SDM) - a DSI egyik legfontosabb technológiája - is szerepelni fog a Visual Studio 2005 Team System rendszerben, illetve a későbbiekben megjelenő Microsoft System Center felügyeleti megoldásokban, ezzel lehetővé válik az üzemeltetési vezetők és alkalmazástervezők hatékony együttműködése, és a rendszerek tervezése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!