MTI

Kábeltelefon-szolgáltatást indított a T-Kábel

Elindította kereskedelmi kábeltelefon-szolgáltatását június második felében a T-Kábel Magyarország Kft. - közölte a társaság.

Frei Andrea, a társaság marketingvezetője nem mondta meg pontosan az ehhez szükséges beruházás értékét, csupán annyit közölt, több száz millió forintos volt. A T-Kábel az új szolgáltatását az Invitel területén indította el. A marketing vezető egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy hol indítanak még kábeltelefonos szolgáltatást, így arról sem, hogy mikor lépnek be a Matáv területére.

A T-Kábel Magyarország, korábbi nevén MatávkábelTV Kft. június közepén Szegeden, Békéscsabán, Békésen, Hódmezővásárhelyen és Makón, míg a hónap végétől Esztergomban és Dunakeszin indította el telefonos szolgáltatását. A szolgáltatásra azok fizethetnek elő, akik internetezésre alkalmassá tett hálózatról elérhetők az adott településeken, a kábeltelefonálók köre így több mint 100 ezer háztartással nőhet - közölte a T-Kábel.

A cég szolgáltatása a vonalas előfizetésnél kedvezőbb feltételeket kínál. Az új ügyfelek megtarthatják előző telefonszámukat, és előhívószám nélkül telefonálhatnak. A hálózaton belüli beszélgetés ingyenes, nincs kapcsolási díj. Az 1998-ban MatávkábelTV Kft. néven alakult T-Kábel Magyarország Kft. a Magyar Telekom Csoport tagja. Az országban a második legnagyobb kábeltelevíziós műsorelosztó társaságnak jelenleg több mint 280 ezer ügyfele van - közölte a T-Kábel.

A 2,2 milliós kábeltelevíziós piac 440 társaság kezében van, legnagyobb szereplője az UPC Magyarország. A UPC-nek 720 ezer előfizetője volt az idén áprilisban. A cég tavaly szeptemberben indított kábeltelefon-szolgáltatását 73 ezren veszik igénybe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!