Specker Balázs

Szövetséget kötött a Vodafone és a Microsoft

A két óriáscég abban bízik, hogy közelebb hozhatják egymáshoz a 165 millió MSN Messenger-felhasználót és a 155 millió Vodafone-előfizetőt.

A Microsof MSN és a Vodafone bejelentette, hogy együtt kezdik el tervezni egy közvetlen PC és mobiltelefon közti kommunikációs szolgáltatás bevezetését. "Az Instant Messaging (IM - gyors üzenet, pl. ICQ, MSN) egyre inkább előtérbe kerül a mobilpiacon is. Amikor az egymással kapcsolatban álló fogyasztóinkat közelebb hozzuk, több lehetőséget biztosítunk számukra a kapcsolattartásra. Egyezségünk az IM és az SMS terjedését segíti elő, mely újabb bevételt jelent majd számunkra" - számolt be Peter Bamford, a Vodafone marketingigazgatója a TechNewsWorldnek.

Az elképzelések szerint a szolgáltatás lehetőséget adna a partner jelenlétének ellenőrzésére, valamint azonnali üzenetek váltására a PC-ik előtt ülő MSN-felhasználók, illetve a mobiltelefonjaikkal kommunikáló Vodafone-előfizetők között, olvasható a Vodafone sajtóköz­le­mé­nyében.

"E technika segítségével az emberek tudni fogják, hogy mikor van beszélgetőtársuk PC vagy mobiltelefon közelben, így hatékonyabbá válik a kommunikáció. Az IM azonnali kapcsolatteremtést biztosít azoknak, akik fontosak egymás számára" - mondta Blake Irving, az MSN Communication alelnöke a PC Magazine érdeklődésére.

A szakértők véleménye megoszlik a vállalkozás eredményességéről. John Daley az OVM technikai tanácsadó cég elemzője szerint az új kapcsolat valóságos bombahírnek számít azokban az országokban, ahol a mobiltelefonos üzenetek népszerűsítése eddig nehézségekbe ütközött. Azonban Charles Golvin, a Forrester Research tanácsadó cég munkatársa korántsem ilyen derűlátó. "Rengeteg múlik az árazáson. Ha a díj hasonló módon lesz megszabva, mint a szöveges üzenetek esetében, akkor nem lesz nagy a jelentősége ennek az egyezségnek. Úgy vélem Európában nehéz lesz majd értékesíteni" - nyilatkozta a piackutató a Red Herringnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Hegyikecske #9
  Hmm ebben nem tom mi a szenzáció, már tök sok ideje adott a lehetőség
 • patrik #8
  Szerintem jó dolog (legalábbis nekem), hogy ha pl mobilról, MSN messengeren is elérhető vagyok. Én elég sokat szoktam beszélni MSN-en vagy SKYPe-n az ismerőseimmel. Szerencsére a SKYPe-ot is elkezdték fejleszteni MS Smartphone-ra.
 • smv #7
  És majd az ottani beszélgetés percdíja is 100 forint körül lesz? :\
 • akyyy #6
  én wapon használom az msnt ha létfontosságú
 • Caro #5
  Ja, csak az SMS elég drága, ahhoz képest, hogy mekkora adatmennyiség.
  Akkor inkább mail.
 • Garfield #4
  Feleslegesnek tartom az IM erőltetését a telefonokra, szerintem egy SMS kézbesítési jelentéssel bőven elég az üzenetküldéshez.
  A chatelésre a telefon billentyűzete alkalmatlan amúgy is, az egyszeri szövege üzenetekre meg ott az SMS. Ha meg hosszabb mondanivalóm van, akkor felhívom az illetőt.
 • zsolltikka #3
  És a fő poén:
  Az Agile Messenger létezik series60 alapú telefonokra:
  Nokia 7650,3650, 6600
  Panasonic X700
  Siemens SX1.
  Stb
 • Caro #2
  "Egyezségünk az IM és az SMS terjedését segíti elő, mely újabb bevételt jelent majd számunkra"
  Ez nem tetszik nekem
  Megint csak fizetős szolgáltatásban gondolkodnak.
  A messenger előnye pont az, hogy ingyenes.

  Nekem a PDA-mon van egy Agile Messenger nevű progi, ami 4 protokollt ismer(yahoo, msn, icq, aim -> ami vicces, mert az aol a saját szoftverét pda-ra pénzért árulja)
  Van némi gond az ékezetes karakterekkel, de egyébként működik.
  Egy GPRS-es kapcsolattal már nagyon jól lehet használni, mivel az adatforgalom nagyon kicsi, és így állandóan online lehetsz.
 • mousee #1
  A Microsof MSN és a Vodafone bejelentette,

  Microsof rullz