CW Számítástechnika

A Sony nem örül a PSP európai szürkeimportjának

A megszállottak képesek az eredeti ár többszörösét is kifizetni egy PlayStation Portable konzolért, amely Európába egyelőre csak szürkeimport útján kerülhet be. A Sony azonban megelégelte a dolgot, a japán cég perrel fenyegette meg a legnagyobb szürkeimportőröket.

Egyes sajtóértesülések szerint a Sony a vásárlókkal kapcsolatos információkat is kért a cégektől, a vállalat vezetői azonban cáfolták ezeket a híreket, azonban részleteket nem közöltek, csupán annyit hoztak nyilvánosságra, hogy a vállalat bírósághoz fordult a szürkeimportot bonyolító cégek és egyes magánszemélyek tevékenységének felfüggesztése ügyében.

A japán és amerikai piacon tapasztalható óriási kereslet és a szűkös gyártókapacitás miatt a Sony korábban úgy határozott, hogy hordozható konzolja, a PlayStation Portable (PSP) a tervezett március helyett csak szeptembertől lesz kapható Európában. Azonban a játékgépre éhes nagy-britanniai felhasználók akár 100 dollárnyi prémiumot is hajlandóak kifizetni a 250 dolláros vételáron felül, csak hogy még szeptember előtt hozzájuthassanak a Sony hordozható konzoljához. A Sony azért halasztotta el a konzol európai premierjét, hogy elegendő mennyiséget tudjon szállítani az Egyesült Államokba a játékgép márciusi premierjére.

A japán vállalat egymillió PlayStation Portable-t szállított az amerikai boltokba a premier napjára. Egyes üzletekben hosszú sorok kígyóztak és a készlet gyorsan kifogyott, azonban a nagyáruházakban - mint amilyen a Wal-Mart és a Best Buy - az ellátás a hírek szerint zavartalan volt. Az amerikai rajongók a megjelenéstől számított 48 órán belül félmillió PSP-t vásároltak meg. A konzol, illetve a hozzá tartozó kiegészítők és játékok egyetlen hét alatt 150 millió dolláros rekordbevételt hoztak a Sonynak.

Európában csak szeptember 1-jén kezdik árusítani a hordozható PlayStationt, a konzol induló, ajánlott végfelhasználói ára várhatóan 249 euró lesz. A speciális lemezt fogadó konzolt védőtokot, akkumulátort, távirányítós fülhallgatót, demólemezt és 32 megabájtos Memory Stick Duo memóriakártyát tartalmazó csomagban dobja piacra Európában a Sony. A japán vállalat promóciójának keretein belül a vásárlókat egy Pókember 2 filmet tartalmazó UMD-filmmel ajándékozza meg, ha regisztrálják konzoljukat a megfelelő weboldalon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gomber #8
    Én leszarom hogy minek örűl a sony! Az a lényeg hogy gyártsák a jó gépeket azt jóvan!
  • Hedgehunter #7
    Kiprobaltam egy ilyet es meglepett milyen jo....(grafika sebesseg)
  • onimusha #6
    de ez a hír se vmi friss máshol már 2 hete olvastam :)
  • onimusha #5
    nemtom, gondolkoztam azon, hogy vmi sony fejesnek írni egy mail-t, hogy a mammut SATURN-ban 249 000 hufért árulnak egy $300 bundle pack-t, és azért így mésge jó
  • Manoi #4
    Jah!
    350 USD = 289 EUR
    Most az a 40 euró nem qrva mindegy egy brittnek?
  • vgez #3
    ez üzleti stratégia mert EU ban is azt akarják mint USA ban hogy 1 hét alatt 1/2 millió fogyjon de ha szeptemberig már be importálnak 100e db ot akkor már nem tudnak villogni, szerintem meg úgy egy cég image nek tesz jót ha negativ szürkekerskedelemmel hozzák összefüggésbe
  • Sony90210 #2
    Szombi barátom csak azt felejted el hogy 250 dolár az nem 249 euro. Relmélem érted a különbséget.
  • szombi #1
    Azért perel, mert előre megvásárolják, és ezáltal nem lesz akkora ,,premier''?
    Bárhogy is van, ugyanannyian veszik meg.
    Az amerikában vásárolt PSP-k miatt átmeneti hiány léphet fel,
    de abban a pillanatban hogy pótolják, már meg is vette egy ,,vérbeli'' amerikai...