SG.hu

Jean-Philippe Courtois lett a Microsoft International elnöke

A Microsoft International elnökévé nevezték ki Jean-Philippe Courtois-t, és Neil Holloway veszi át a Microsoft vezetését Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

A Microsoft a mai nappal Jean-Philippe Courtois-t nevezte ki a Microsoft International elnökévé. Új munkakörében feladata a nemzetközi értékesítési, marketing és szolgáltatási tevékenységek koordinálása lesz. Jean-Philippe Courtois ezt megelőzően a Microsoft európai, közel-keleti és afrikai régiójának (EMEA) vezérigazgatója volt. Courtois mostantól az EMEA régió országai mellett teljes körű felelősséggel tartozik a Microsoft működéséért Japánban, Kínában, Ázsiában és a Csendes-óceán térségében, Latin-Amerikában, valamint a feltörekvő piacokon.

Helyét, a Microsoft EMEA régiójának elnökeként Neil Holloway veszi át, aki korábban az EMEA értékesítési, marketing és szolgáltatásokért felelős elnökhelyettese volt. Holloway mostantól a Microsoft Párizsban székelő EMEA központjának működéséért lesz felelős, amely lefedi Nyugat-Európát, Közép- és Kelet-Európát, a Közel-Keletet és Afrikát.

"Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy olyan alapos üzleti és nemzetközi tapasztalattal rendelkező vezetői gárdánk van, amely, amely képes a cég növekedésének következő hullámát elősegíteni" - mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. - "Jean-Philippe és Neil ezen kibővített feladatkörökre való kinevezésével összpontosított figyelmet fordíthatunk mind a fejlett, mind a fejlődő piacokra."


Balra Neil Holloway, jobbra Jean-Philippe Courtois

Az a tény, hogy a Microsoft ekkora figyelmet fordít a nemzetközi tevékenységének megerősítésére egyértelműen tükrözi, hogy nemzetközi jelenlétének további kiterjesztésére irányuló törekvését. Ezek az erőfeszítések már régóta Courtois figyelmének középpontjában állnak, aki korábban a Világgazdasági Fórumon meghirdetett Global Digital Divide Initiative Task Force, nemzetközi digitális szakadékot megszüntető kezdeményezés munkacsoportjának elnökhelyettese volt, jelenleg pedig az információs társadalommal és fejlődéssel foglalkozó dél-afrikai nemzetközi tanácsadó testület, a South African International Advisory Council on Information Society and Development tagja.

"Nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, hogy az EMEA régió vezérigazgatójaként számos nagy formátumú vezetővel találkozhattam és dolgozhattam együtt a világ minden tájáról. Több olyan fontos kezdeményezést indítottunk el, amelyek előremutató társadalmi és gazdasági változásokhoz vezetnek" - mondta Courtois. - "Nagy várakozással tekintek a már meglévő együttműködések és programok folytatása, valamint az olyan - kormányzatokkal és szervezetekkel közösen megvalósítható - új programok elé, amelyek a technológia használatán keresztül pozitív változásokat kívánnak előidézni az emberek életében."

Neil Holloway szintén jelentős mértékben hozzájárult a Microsoft EMEA régióbeli sikereihez. Holloway 2000 óta tölt be regionális feladatkört, miután több stratégiai pozícióban is bizonyított a Microsoft Egyesült Királyságbeli leányvállalatánál, többek között ügyvezető igazgatóként. "A Microsoftnál szerzett tapasztalatom megtanított arra, hogy akkor lehetünk sikeresek, ha odafigyelünk ügyfeleinkre, partnereinkre és alkalmazottainkra" - mondta Holloway. - "Régiónk nagy kiterjedésű és sokféle különböző technológiai igény jellemzi. Arra fogok összpontosítani, hogy innovatív és rugalmas megoldásokat fejlesszünk ki, és a régió szerteágazó piacai számára a megfelelő technológiákat biztosítsuk."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!