Béres Zsolt

Szökőár-előrejelzés SMS-ben

Pontosan 5 hónappal a délkelet-ázsiai cunamikatasztrófa után az Intellipaxx software-ház egy új szolgálatot vezet be utazók számára.

A www.mobipaxx.net oldalon keresztül megrendelhető szolgáltatás SMS-ben értesíti az előfizetőket a megjelölt régiókban várható tengerrengésekről. A veszély közelebb van, mint gondolnánk: a tengeri mozgásokat vizsgáló kutatók szerint a szökőárak több mint 80%-át földrengések okozzák, melyekből közel 12% a Földközi tenger vidékét fenyegeti. "A fölrengések egy bizonyos Richter-skála érték feletti célirányos bejelentése elővigyázatosságként teljesen megalapozott" - jelentette ki az Intelpaxx szóvivője.


Természetesen mindennek megvan a maga ára: aki egy kéthetes periódusra szeretné magát biztonságban érezni 4,90 eurót kell fizessen, egy 3 hónapos 12,90, míg egy éves előfizetés 48,90 euróba kerül. Egy 3 éves szolgáltatás "mindössze" 128,90 euró. Az előfizetési díjat kizárólag bankkártyával lehet átutalni.

A gyors adatátvitel érdekében a mobipaxx egy nemzetközi hálózatot épített ki, amely 170 országból 550 szolgáltatót ölel fel (Albániától Zimbabwéig), az előrejelző rendszer pedig a Nemzetközi Szeizmológiai Intézet, a potsdami Földtankutatási Centrum és az Amerikai Egyesült Államok Geológiai Felügyeletének jelentésein alapszik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sith #2
    CSak én látom ugy hogy kicsit tul drága? Nem azt mondondom hogy az éelt védeme nem ér meg enyi pénzt.. de valahogy van egy olyan érzésem hogy élelmes emberek mocsokmod meg akarnak gazdagodni mások baján, félelmén
  • maozedong #1
    ha feltörik az oldalt az sux :O