SG.hu

Robbanás előtt az online játékipar

Az IBM egy sorozat első részeként az online játékiparról tartott világméretű webkonferenciát június elsején.

Az interaktív szórakoztatóipar páratlan forgalomnövekedéssel bír. Elemzők becslése szerint a hagyományos PC-, videó- és hordozható játékok hardver és szoftverforgalma 2009-re várhatóan meghaladja a 31,6 milliárd dollárt, az online játékpiacé pedig a 9,8 milliárdot. Mindezek együttesen 41,9 milliárd dolláros bevételt jelenthetnek 2009-re az interaktív szórakoztatásból. Hagyományos médiabirodalmak is elkezdtek belépni erre a területre, a technológiai vállalatok közreműködése pedig elengedhetetlen, az online játékok által megkövetelt számítástechnikai kapacitás és biztonság megvalósításához.

Ezért az IBM úgy döntött, hogy a játékok fejlesztőit és gyártóit, a kis kreatív, összehozza a médiaipar nemzetközi szakértőivel abból a célból, hogy teret biztosítson az online játékok bevezetését, menedzselését és terjesztését közvetlenül érintő kérdések megvitatásához. Az első páneurópai virtuális játékfórum célja az volt, hogy megindítsa és ösztönözze a párbeszédet a világ vezető szakértői és az európai játékszakemberek között.

Az IBM minden negyedévben megrendezi majd a Virtual Game Event világméretű internetes konferenciát iparágvezető cégek fejlesztőinek, menedzsereinek közreműködésével, akik megosztják tudásukat, tapasztalataikat, jövőképüket európai kollégáikkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Ezt már néhány éve lehet tudni. A robbanás ugyanis pár éve tart, és még vagy 10-20 évig fog is, a szélessáv terjedésének megfelelően.
    Ha rengeteg pénzem lenne, tuti hogy on-line jétékot csinálnék, mondjuk a kínai mitológia és a taoista értékrend alapjaira egy középkori (meg egy kis sci-fi) világban egyedi karakterfejlesztést, ami persze rohadt lassan haladna, de rengeteg paraméterrel, mellékversenyekkel, iszonyú sok vásárolható opcióval. A lényeg h hosszú távon is tudjon újat mutatni.
    Szerintem gazdagabb lennék mint Bill Gates..