SG.hu

Finnországban is észlelték a Commwarrior mobilvírust

Az F-Secure Finnországban is észlelte a világ első MMS-en is terjedő kártevőjét, a Commwarriort. A károkozó eddig Írországban, Indiában, Ománban, Olaszországban és a Fülöp-szigeteken terjedt szabadon.

Az F-Secure kutatói személyesen is megvizsgálták a fertőzött készüléket, és kimutatták, hogy a kártevő a Commwarrior B variánsa. Azok a mobilszolgáltatók, amelyek együttműködnek a biztonsági céggel, MMS átjáróikat úgy konfigurálják, hogy a Commwarriort tartalmazó MMS üzenetek ne juthassanak be a hálózataikba. Ha a vírus nem képes MMS-ben terjedni, terjedése lelassulhat, azonban - mivel a kártevő Bluetooth kapcsolaton keresztül is fertőz - kizárólag ezzel a módszerrel nem állítható meg.


Az F-Secure szakemberei március 7-én délután észlelték először a Commwarriort. A Symbian Series 60 operációs rendszeren futó mobil készülékeket, azaz az ún. intelligens mobiltelefonok egy részét fenyegeti a vírus. A Commwarrior a mobilkészülék telefonkönyvében szereplő telefonszámokra és e-mail címekre véletlenszerűen MMS-eket küld, ami által megsokszorozhatja a gyanútlan felhasználó telefonszámláját. A vírus Bluetooth kapcsolaton keresztül is terjed, aminek következtében a készülék akkumulátora a szokásosnál lényegesen gyorsabban merül le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #1
    "Azok a mobilszolgáltatók, amelyek együttműködnek a biztonsági céggel, MMS átjáróikat úgy konfigurálják, h.."

    NA, erről van szó. Nem én irtom, hanem szolgáltatást veszek igénybe. Olyan ez mint a TV. Nem nézed azt az adót, amelyiken hangyás a kép. Nézed inkábba cable-t