SG.hu

A Sagem szállítja az európai biometrikus vízum eszközeit

A tagországok képviselőinek konzultációját követően 2004 augusztusában a Sagemet választották egy Európa-szerte működő tesztrendszer létrehozására.

A Biodev néven ismert rendszer próbája 2005 első felében kezdődik és egy évig tart majd. A Sagem konzulátusokat és határállomásokat szerel fel berendezéseivel. A vállalat szállítja a felvételi állomásokat és a biometriai technológiát (arc és ujjlenyomat felismerés), ami az utazási dokumentumok előállításához és személyre szabásához szükséges. A személyre szabás olyan érintkezés nélküli chipekkel történik, melyek megfelelnek az ICAO (International Civil Aviation Organisation) szabványnak, amelyet hamarosan a biztonságos útleveleknél is alkalmaznak majd. A technológia védelmet nyújt a személyazonosság ellopása és a hamisítás ellen.

Ezen felül a társaság létrehoz egy ideiglenes adatbázist és keresőrendszert, amely a vízum igénylők adatait tartalmazza. Ez elengedhetetlen a személyazonosság hamísítása ellen és segít megelőzni a többszörös igénylést. Ez a tesztrendszer előfutára annak a biometrikus vízum információs rendszernek, amely az EU összes - a schengeni egyezményhez csatlakozott - országában bevezetésre kerül. Továbbá ez a teszt projekt segít meghatározni az új típusú ellenőrzés és az ehhez kapcsolódó feladatok hatását a határőrök és a konzulátusi dolgozók munkájára, valamint az utazókra.

A tesztrendszer lehetőséget ad a különböző szervezetek számára, hogy ellenőrizzék, az öt európai országban különböző berendezések segítségével kibocsátott és személyre szabott dokumentumok képesek-e együttműködni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!