Berta Sándor

Telefonközpontokat blokkolt egy vak hacker

Dániában egy hacker telefonközpontokat és telefonvonalakat bénított meg. Az eset pikantériája, hogy a férfi vak volt és tevékenységéhez fantasztikus számmemóriáját vette igénybe.

A hír alapjául szolgáló történet akár egy James Bond-film egyik epizódja is lehetne. A vak hacker a TDC dán telekommunikációs vállalat és más telefontársaságok telefonközpontjait bénította meg. A férfi telefonhívások százezreivel érte el, hogy a telefonközpontok egész egyszerűen megbénuljanak. A 25 éves elkövető főleg rendkívüli számmemorizáló képességének köszönhette, hogy végre tudta hajtani az eltervezett támadásokat.

A hacker ellen a vád "szisztematikus telefonterror alkalmazása cégek és hivatalok telefonközpontjai ellen" volt. Az ügyes férfi két éven keresztül tudta támadni a telefontársaságokat és a telefonvonalakat, akcióit az otthoni számítógépe előtt ülve hajtotta végre.
Mikor a nyomozók a kihallgatásán, illetve a tárgyaláson a bírónő megkérdezték tőle, hogy mégis miért tette mindezt, a hacker nyugodtan csak annyit mondott: unatkozott. A férfi egyszerű időtöltés gyanánt el kezdte feltörni a telefonközpontok biztonsági rendszereit, "eljátszogatott" a biztonsági kódokkal, majd blokkolta a telefonvonalakat.

Az okozott károkra jellemző, hogy a vak hacker tevékenységének köszönhetően órákon át lehetetlen volt a telefonkapcsolat a DSB dán vasúttársaság mozdonyvezetői között. A 25 éves fiatalember ugyanakkor elismerte, hogy sejtése sem volt arról, hogy a tetteivel mekkora veszélybe sodorta a vonatokon közlekedőket. Az ügyész kérte a férfi elmeorvosi vizsgálatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DOT #21
    Azért ez egy elég jelentős csúsztatás. Vagy a te autód online a netre van kötve ?
  • Tetsuo #20
    Az összes informatikai "zseni" heckerként kezdte.
    Még a 3. Billi Gécről is terjengenek ilyen hírek..
  • the Godfather #19
    erre mondják hogy: Vaktyuk is talál szemet.....
  • TothLaci #18
    Érdekes..
  • raingun #17
    Azért 5 év hűvöset megérdemelne.

    "Azok a hülyék, akik úgy csinálnak telefonrendszert, hogy otthoni számítógépről meg lehessen bénítani."
    Lopják el a kocsidat és legyél te is hülye hogy olyat használsz amit el lehet lopni
  • _Atti_ #16
    mondjuk ehhez éppen nemsok vizet zavar hogy vak vagy nem:D

    amugy érdekes
  • Killgore #15
    Mint a mag c. filmben a kis hekker csávó?:)

  • Laci73 #14
    javítás: Whistler
  • Laci73 #13
    Nem ő az első vak hacker a történelemben. A legelső hackerek egyike volt Joe The Wistler (Sípoló vagy Füttyös Joe) - ez a vak srác képes volt ugyanis tökéletes 2600 Hz-es hangot fütyülni. Ezáltal rá tudta venni a telefonközpontot hogy in-band jelként értelmezze a hangot, és így a távolsági hívást igyen és azonnal kapcsolja neki (1969).
  • Alien_AM #12
    Ezaz, mostmar van referenciaja, konnyebben el tud helyezkedni :)