SG.hu

Nevet vált a Számalk Kereskedőház Rt.

A korábban elkezdett átalakulási folyamat lezárása, valamint a Számalk név körül tapasztalható félreértések miatt a Számalk Kereskedőház Rt. bejelentette, hogy a 2005. május 30-i közgyűlésen napirendre tűzi nevének megváltoztatását.

A korábban Számalk Rt. Disztribúció néven működő cég 2002 szeptemberében Számalk Kereskedőház Rt. néven önálló részvénytársasággá alakult. Ugyanakkor azzal is szembesülnie kellett, hogy a többi, Számalk néven futó cég mellett tevékenységi köre és eredményei a piaci szereplők számára nem különülnek el egyértelműen, ezért markánsabb lépésekre szánta el magát önállósága hangsúlyozására. 2004 novemberében megváltoztatta a cég arculatát, amelyet már a saját, disztributor.hu márkanévre épített fel. Februárban átalakította üzleti modelljét, majd ezt megerősítve "fizikailag" is különvált a Számalktól, amikor új irodába költözött a budapesti Infoparkban.

"A 2002 szeptemberében, a cégcsoport szétválásakor létrejött megállapodás alapján idővel nevet kellett volna változtatnunk, ezt azonban egyelőre nem terveztük" - hangsúlyozta Darvas Krisztián, a cég vezérigazgatója. "Legfőképpen azért nem, mert az elmúlt hónapok változásai után inkább a stabilitást kívántuk hangsúlyozni. A Számalk Informatika Rt. névváltására adott piaci reakciók azonban egyértelművé tették, hogy az arculatváltással, az üzleti modellünk átalakításával és a költözéssel sem sikerült egyértelműen kifejezni önállóságunkat és függetlenségünket. S mivel világosan látszik, hogy a Számalk név körüli félreértések a közeljövőben sem szűnnek meg, egyértelművé vált, hogy a nevünket mielőbb meg kell változtatni: ezzel jó láthatóan megkülönböztethetővé tehetjük a saját identitásunkat, piaci helyünket, tevékenységi körünket és céljainkat. Szerencsére ennek jogi akadálya nincsen, hiszen mára a tulajdonosi hátterünk is úgy alakult, hogy lényegében nincs átfedés az egyes, még Számalk nevet viselő cégek között" - nyilatkozta Darvas.

Darvas Krisztián elmondása szerint az új elnevezést az öt éve felépített, bejáratott disztributor.hu márkanévből hozták létre, amely reményeik szerint egyértelműen hangsúlyozza céljaikat. A névváltás véglegesítéséről a társaság május 30-i közgyűlése szavaz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    nagyon nem vagy képben
    ez másik számalk cég, az általad beidézett hír ott van alul, a kapcsolódó linkeknél
  • noss #1
    Szakállas hír. Arról viszont nem esett szó, hogy mi lesz az új neve... >>
    Atigris