CW Számítástechnika

A Longhorn támogatni fogja az érintőképernyőket

A Microsoft az érintőképernyők támogatásának integrálását tervezi a Windows következő verziójába - jelentette be a szoftvercég.

"Az érintőképernyő-funkcionalitás a Windows XP Tablet PC Edition-ből ismert ceruza alapú adatbeviteli lehetőséggel párhuzamosan jelenne meg. A Microsoft reményei szerint ez a támogatás arra fogja ösztökélni a PC-szolgáltatókat, hogy érintőképernyővel szereljék fel hordozható PC-modelljeiket" - mondta el Susan Cameron, a Microsoft termékmenedzsere. "Úgy gondoljuk, a tábla-PC-k kettős beviteli lehetősége felkelti majd a vásárlók figyelmét." - tette hozzá Cameron.


Bill Gates kezében egy "ultra hordozható", 7"-es kijelzőjű TabletPC prototípusával

A Windows Hardver-mérnöki Konferencián (WinHEC) a Microsoft be,utatta a Fujitsu egyik modelljét, amelyen a szoftvercég rintőképernyő-üzemmódot támogató Longhorn operációs rendszere futott. Cameron elmondása szerint a Microsoft együtt dolgozik a PC-komponensek gyártóival a szükséges hardverek árainak lecsökkentésén, hogy a PC-gyártók komolyan elgondolkozzanak tábla-PC-ik érintőképernyővel való kiegészítésén. "Ha megfelelő áron kínálhatnák a kettős adatbeviteli lehetőséget, miért ne szereljék fel mindkettővel?"


A Longhorn megjelenése a következő év végére tehető. A Microsoft még nem közölte az operációs rendszer dobozolásának idejét. A Microsoft illetékesei szerint előfordulhat, hogy az érintőképernyő-támogatás kizárólag a Longhorn Tablet PC változatában fog szerepelni - amennyiben megjelenik ilyen változat -, de az is lehet, hogy az új Windows minden változatában elérhető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #4
    És ezen mi a hír? nem oprendszer függő az érintőképernyő... egy TFT monitor is érointőképernyőssé tehető, sőtt akár még egy CRT is a megfelelő folia vagy mi a rákkal amit a kijelzője elé huznak, az összes ilyen mobil internet állomás értinőképernyős még se longhorn fut rajtuk, hanem jóesetben XP...
  • gz8 #3
    És mi ebben a nagy durranás? Megfelelő driver esetén még a 98 is támogatta, bár jóval nehezebb volt életre kelteni, mint a 2k-t.
  • pepe003 #2
    Az egy dolog, h támogatni fogja az érintőképernyőt, de kinek lesz rá pénze?
  • [HUN]PAStheLoD #1
    Ezért kell majd neki 1 terabájt, tele lesz driverekkel ...