CW Számítástechnika

Közös terméket fejleszt a Microsoft és az SAP

Ez az első eset, hogy a redmondi vállalat és az SAP közösen hoznak létre egy új terméket.

A tervek szerint idén ősszel megjelenő, Mendocino kódnéven fejlesztett szoftver a Microsoft Office alkalmazásait integrálja a mySAP vállalatirányítási rendszerrel annak érdekében, hogy a vállalati dolgozók a számukra már ismerős felhasználói felületet és programokat használhassák arra, hogy az SAP rendszerébe adatokat vigyenek be, kérjenek le, vagy kimutatásokat készítsenek. A Mendocinót mind a Microsoft, mind az SAP árulni fogja.

A Microsoft és az üzleti szoftverek piacát vezető SAP bejelentették, hogy a jövőben szorosabban együtt fognak működni és közösen fejlesztenek és értékesítenek olyan programokat, amelyek lehetővé teszik az átjárást a vállalati alkalmazások között.

A Mendocino kódnévre hallgató szoftvert egy koppenhágai SAP-rendezvényen jelentették be. Az ősszel megjelenő termék a Microsoft Office szoftvereket integrálja a mySAP vállalatirányítási alkalmazással annak érdekében, hogy a vállalati dolgozók a számukra már ismerős felhasználói felületet és programokat használhassák arra, hogy az SAP rendszerébe adatokat vigyenek be, kérjenek le, vagy kimutatásokat készítsenek.

Shai Agassi, az SAP termékfejlesztési igazgatója elmondta, világszerte mintegy 60 millió olyan alkalmazott dolgozik, aki egyszerre használja a Microsoft Office-t és a mySAP-t. A két cég közötti együttműködés tavaly gyorsult fel, amikor a Microsoft felvásárlási ajánlatot tett a SAP-nak. Ennek részletei az Oracle és az amerikai Igazságügyi Minisztérium közötti per során kerültek nyilvánosságra. Agassi elmondta, a Microsoft és az SAP azóta nem tárgyaltak az összeolvadásról.

Agassi szerint a mySAP integrációja a jól bejáratott Office alkalmazásokkal jelentős előny lesz a vállalat számára az Oracle-lel folytatott harcban. A Mendocinót mind a Microsoft, mind az SAP árulni fogja, azonban a termék áráról egyelőre nem hoztak nyilvánosságra részleteket. A két vállalat fejlesztőmérnökei már régóta dolgoznak azon, hogy a Microsoft és az SAP termékei együttműködhessenek. Jeff Raikes, az Office termékekért felelős Microsoft-vezető elmondta, a cél az, hogy az integráció számos lépése automatikus legyen annak érdekében, hogy az ügyfeleknek ne kelljen külső szakértők segítségét igénybe venni, ha integrálni szeretnék az Office-t és a mySAP-t. Ez egyértelmű támadás az IBM ellen, amelynek szakértői jelentős bevételhez jutnak az ilyen szolgáltatások elvégzése révén.

"A professzionális szolgáltatásoknak a szoftverben kell lenniük, hogy az embereknek ne kelljen külön fizetni érte" - mondta Raikes. Az IBM nem reagált a megjegyzésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!