SG.hu

A Sanoma megvette a Vezess.hu-t

2005. május 2-tól a Sanoma Budapest Kiadói Rt. a VEZESS.HU autós portál teljes jogú tulajdonosa.

Erről kötött megállapodást a napokban a Sanoma, illetve a VEZESS.HU jelenlegi tulajdonosa, az Autóportál Kft. A VEZESS.HU weboldalt az Autóportál Kft. 2001 áprilisában hozta létre, ötvözve az autós újságot egy használt- és újautó-adatbázissal, illetve számos szolgáltatással.

A VEZESS.HU portál a Sanoma Budapest új média divíziójának legújabb tagja, megvásárlása beleillik abba a folyamatba, amit a vállalat az utóbbi időkben végrehajtott a webkatalógusok, az on-line piacterek és vertikális tartalmak fejlesztési terén. Az autós tartalom mellett a site jelentőségét adatbázisaival elért piacvezető szerepében látja, és ennek érdekében a jövőben is erősíteni kívánja partnerei minőségi kiszolgálását. A felvásárlással bővülő internetes médiacsoport a VEZESS.HU számára új kapukat nyit látogatói számának bővítésére.

Della Donna Mario az Autóportál Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: "Bízunk benne, hogy az új tulajdonosi háttérrel kialakított stratégiánk és szoros értelemben vett együttműködésünk által még hatékonyabbá válhat a VEZESS.HU rendszer, és ezáltal még elégedettebbé tehetjük szerződött partnereinket és felhasználóinkat".

A Sanoma Budapest Kiadói Rt. 2000-ben külön divíziót hozott létre az online termékei gondozására. A kiadó jelenleg 4 portál és 19 weboldal tulajdonosa. Az online portfolió folyamatosan bővül és megújul, melynek köszönhetően az elmúlt években a kiadó mind nagyobb piaci részesedést szerzett az online médiapiacból. A Sanoma nem titkolt célja, hogy a magazinpiacon megszerzett vezető pozícióját az online szegmensben is megteremtse.

A kiadó új média divíziója jelenleg a második legnagyobb tartalomszolgáltató Magyarországon. A Sanoma legsikeresebb online site-ja a Startlap, amely a leglátogatottabb magyar horizontális portál (linkgyűjtemény), a tavalyi évhez hasonlóan idén is elnyerte a legjobb márkákat kitüntető Superbrands díjat. A kiadó a Startlap.hu, a lap.hu aloldalak mellett többek között a legsikeresebb női site, a Nők Lapja Café, az egyik leglátogatottabb üzleti site, a Figyelőnet.hu weboldalakat is működteti, valamint a Profession.hu stratégiai partnere. A Sanoma online portfoliója legutóbb 2005 januárjában bővült a TeszVesz.hu aukciós portállal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!