SG.hu

Pannon GSM átjátszóállomás Mátrakeresztesen

A Pannon GSM 2005. április 21-én ideiglenes GSM átjátszóállomást telepített az esőzésektől sújtott Mátrakeresztes körzetében, hogy a fennakadásoktól mentes kommunikáció biztosításával segítse a mentést végzők munkáját.

A Nógrád megyei Mátrakeresztesen súlyos, az előzetes becslések szerint mintegy félmilliárd forintra tehető károkat okozó, április 19-i felhőszakadás után két nappal már üzemelt az a gépjárműre szerelt átjátszóállomás, amelyet a Pannon GSM a Nógrád Megyei Rendőr-Főkapitányság, illetve a helyszínen dolgozó mentőalakulatok rendelkezésére bocsátott.

Ezt megelőzően a rendőrség rádiói jelentették az egyetlen távközlési lehetőséget a körzetben, mivel a lezúduló víztömeg megrongálta a település telefonhálózatát. A hegyvidéki településen biztosított tökéletes GSM lefedettség létfontosságú a szakemberek (a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság, a Rendőrség, az ÁNTSZ és a helyi közművek munkatársai) közötti kapcsolattartás, a mentés összehangolása érdekében.


Nem ez az első eset, amikor a vállalat a helyszínen segít egy természeti katasztrófa következményeinek elhárításában. 2001 márciusában a beregi gátszakadásnál sietett a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának segítségére, 2002 őszén pedig üzembe állított egy olyan, kamionra szerelt átjátszóállomást, amely külső áramforrás nélkül képes az ország bármely területén órákon belül lefedettséget biztosítani a hálózat átmenetileg megnövekedett igénybevétele esetén.

Ezzel a mobil állomással vonultak most fel Mátrakeresztesen, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-Főkapitányság közel száz Pannon GSM előfizetése, valamint a mentés résztvevői számára megbízható, állandó GSM lefedettséget biztosítson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!