Rónai György

Megjelent a Nokia 7260, 7270, 7280

A Nokia három új telefont mutatott be Sanghajban a Totally Fashion rendezvényen. Külső megjelenésüket illetően teljesen más képet mutatnak az új telefonok, mint az eddigiek, ugyanis a Nokia az 1920-as éveket idéző megjelenéssel akar újítani.


A három sávos 7260-as ezüst és fekete csíkos, nyalókaszerű megjelenésével S alakot formál. Került rá egy VGA kamera is, a kijelzője pedig a "standard Nokia", 128x128 pixeles, 16 bites TFT. A 760 mAh-s lítium-ionos akkumulátora a gyártó közlése szerint 3 óra beszélgetést, vagy 350 óra készenlétet tesz lehetővé.


Nokia 7260

A Nokia 7270 némileg hagyományosabban néz ki, így a billentyűzete is már ismerősebb elrendezésű. A kinyitható telefonon cserélhető textil huzat van. A ruha alatt egy 88 x 46 x 22 mm-es, 121 grammos, három sávos telefon rejtőzik. A készülék már valamivel többet nyújt a képernyők terén, ugyanis a belső kijelzője 16 bites színmélységű 128x160 képpontos, a külső pedig 96 x 65 pixeles 4096 színű TFT. A VGA kamerája 4x-es digitális zoomra is képes, vagy akár videót is rögzíthetünk vele. A készülék támogatja a PTT (Push To Talk) funkciót, és az ugyancsak 760 mAh-s akksijával 4 órán át telefonálhatunk, vagy békén hagyva 270 órán át áll a rendelkezésünkre.



Nokia 7270

A legkevésbé "normális" kinézetű telefon azonban mégis a 7280-as. A 84 grammos "telefon" 115x32x19 mm-es, tehát nem elég széles egy rendes billentyűzethez. Így tehát nemes egyszerűséggel nem is került rá semmi, hanem az egész telefon hangvezérlésű. Megjelenését illetően kb. egy nagyobb méretű rúzs és egy James Bond kütyü, valamint a Tron filmet idéző dizájn keresztezése. A készüléket 1 cm-nyit széthúzva aktiválódik a hang-interfész, és persze miután újra összetoltuk már nem fog mindenféle érdekességet művelni, tehát mással is beszélgethetünk.


Nokia 7280

Kinyitva előbukkan a VGA kamera is, és a GSM/GPRS háromsávos működés mellett Bluetooth kapcsolat is rendelkezésünkre áll. A 104 x 208 pixeles színes kijelzős készüléket a 700 mAh-as telep 240 órát tudja életben tartani, de ha folyamatosan beszélgetünk vele (a szó szoros értelmében...) akkor mindössze három órára bírja. A telefon vörös csíkja még becsukott állapotban is világít, ezzel valóban egyedi megjelenést biztosít neki.

Természetesen mindhárom telefon képes SMS, MMS, és email küldésre is, emellett van bennük XHTML böngésző és néhány Java játék is. A többszólamú csengőhangok mellett mindegyiken hallgathatunk FM rádiót, azonban mintegy negatívumként egy, a DRM-hez hasonló tartalomvédelmi megoldás (OMA) is belekerült már a szoftverükbe. A telefonok várhatóan a negyedik negyedév folyamán kerülnek a boltokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szacsi #31
    http://www.threegmobile.net/gallery0409/nokia7280/a10_nokia_s.jpg
    "The Nokia logo is made of textile, treating the phone as a a fashion clothes"
    loál?
  • szacsi #30
    az nem baj, mer akkor olcsó lesz. nekem kell. szeretem, ha engem néz mindenki az uccán :D
  • selwik #29
    Heh, még csak most jelent meg ez a telefon, de ezebből a tesztpéldányból már sikerült egy "építési vállalkozó kétéves mobilja" külsőt varázsolni. Tisztára mintha direkt karcolták volna össze:))
  • papabear #28
    Valaki egy másik topicban azt találta írni, hogy a nokia nem csinál divattelefont.
    Ja. Ezek valóban csupán a célszerűség és ergonómia iskolapéldái..
  • Herkulles #27
    Jól néznek ki, áruk mennyi 100-as/db?
  • Dzsini #26
    7280-on van az a karika, az egy tekerhető/nyomható gomb, és azzal lehet szöveget bevinni. - természetesen nem a legkényelmesebb, de úgyis csak 1x van rá szükség. (meg van rajta infra és bluetooth, bármelyiken át számítógépről feltölthető a telefon)

    Itt van rengeteg használat közbeni kép mindhárom eszközről.
  • bld #25
    én speciel arra is kíváncsi lennék h a telefonszámok listáját hogyna hozod létre....
    sztem kell mellé egy "normális" telefon és abba átpakolni a sim-et
  • Mas-Thief #24
    7280-assal csak az a gáz, ha tényleg írni akarsz valamit, akkor... teszem azt, vonaton nagyon f***a, hogy mindenki hallja, amit küldesz. :-)
    Az 100%, hogy ebből nem sokat fognak eladni.
  • Barack Matyi #23
    7280-as rulz. MMS, SMS faszság, csak hülye lámereknek valók. a mai percdíjak mellett inkább felhívok valakit és almondom szóban, minthogy 3x annyi idő alatt írjak egy kurva sms-t...
  • patrik #22
    A 7280-as ha jól működik (miért ne működne) szerintem nem lehet rossz, bár sms-ezni nemtudom milyen lehet rajta :) (én évente jó ha 1-2 darab sms-t küldök, úgyhogy ez nem nagyon érdekelne)
    A mostani nokia dizájn nekem sem nagyon tetszik, de csak lehet azért mert nem nokiám van :)