MTI

Személyazonosító technológiát fejleszt a Microsoft

Azonosító technológiát épít be a Microsoft a Windows operációs rendszerbe.

A személyes adatok eltulajdonítása és azoknak az internetes szolgáltatások igénybe vételére, valamint vásárlásra való illetéktelen felhasználása egyre nagyobb problémát okoz az Egyesült Államokban. Az okozott kár évente 50 milliárd dollárra tehető.

A technológia a vállalat szerint növeli majd a számítógépek biztonságát és használóik felügyeleti lehetőségeit személyes jellegű, illetve kényes természetű információik felett. Az "info-card" nevet kapott megoldás segítségével célja, hogy biztonságosabb legyen az internetes bevásárlás és az online szolgáltatások igénybe vétele is. Michael Stephenson, a Microsoft szerver divíziójának igazgatója megfogalmazása szerint céljuk "a végfelhasználók számára a lehető legegyszerűbbé tenni a rendszerek használatát", valamint "a lehető legszélesebb kör számára elérhetővé tenni azt."

A Microsoft jelenleg dolgozik az Internet Explorer új kiadásán és a Windows következő verzióján, a Longhorn operációs rendszeren. Az még nem ismeretes, hogy az "info-card" be lesz-e építve a jelenlegi Windows XP operációs rendszerbe, illetve a fejlesztés alatt álló Longhornba.

A vállalat új technológiája emlékeztet a 2001-ben bevezetett Passport és Hailstorm megol­dá­sok­ra. Az utóbbit ké­sőbb szép csen­de­sen jegel­ték, mi­vel jog­védők aggo­dal­mu­kat fe­jez­ték ki érzé­keny sze­mélyes jelle­gű adatok egyet­len nagy­válla­lat ke­zé­be ke­rülése miatt, amit a Microsoft kon­kuren­sei nem is kés­le­ked­tek meg­kont­rázni. A Pass­port nem tett szert a cég által várt széles­körű elter­jedt­ség­re. A ko­rai alkal­mazói közé tartozó eBay például az idén januárban hagyott fel hasz­nála­tával.

A Microsoft korábbi megoldásai abban különböztek a most bejelentett "info-card"-tól, hogy az központi nyilvántartás helyett a felhasználó számítógépén tárolja az azonosító információkat, azaz teljes egészében a felhasználó felügyelete alá helyezi azt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike at home #1
    aha
    es csak suttyomban kuldi az adatokat a nagytestvernek