CW Számítástechnika

A Yahoo megvásárolta a Flickr fotószolgáltatást

A Yahoo megvásárolta a Flickr fotók megosztására specializált weboldalt, és az azt üzemeltető, vancouveri Research and Development Ltd. magáncéget - derül ki a Flickr alkalmazotti blogjának egyik bejegyzéséből.

Eddig a pillanatig egyik érintett cég sem adott ki hivatalos közleményt a megállapodást illetően. A még ismeretlen értékű átvétel megtörténtét a vasárnapi bejegyzés fedte fel, melyet számos híresztelés előzött meg az esetleges megállapodással kapcsolatban. A bejegyzés alatt Caterina Fake neve olvasható, aki jelenleg a Flickr marketing és közösségi elnökhelyettese. Az írásban Fake megemlítette az átvétel néhány előnyét, emellett kihangsúlyozta, hogy a Flickr szolgáltatásai a terveknek megfelelően haladnak tovább, és az oldal nem veszti el az identitását.

A Yahoo létező fotóhosting és -megosztási szolgáltatása, a Yahoo Photos bővülne a Flickr néhány funkciójával, és "belátható jövőn belül" nem olvadna össze a két szolgáltatás. A jövőben egy Yahoo ID-vel és jelszóval is be lehetne majd lépni a Flickr oldalára; emellett a vállalat ingyenes- és fizetős szolgáltatásai több tárhelyet kapnának; a professzionális accountok díjai pedig csökkennének az átvétel lezárulásával. A bejegyzés szerint a Ludicorp jelenlegi menedzsmentjében sem történnek személyi változások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!