SG.hu, MTI

Újabb Freesoft-akvizíció

A FreeSoft Rt. előszerződést írt alá az AXIS Számítástechnikai Kft. 50,13 százalékos üzletrészének megvásárlásáról, 120 millió forintért - közölte a Freesoft a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

A szerződés akkor lép érvénybe, ha a kft. tagjai lemondanak elővásárlási jogukról. Az AXIS Kft. az AXIS cégcsoport anyavállalata. A 30 millió forint törzstőkéjű, székesfehérvári székhelyű társaság 2004. évi konszolidált árbevétele megközelítőleg 1,2 milliárd forint volt. A csoport tagjai az AXIS Consulting Kft. és a SYBASE Kft.

A másfél évtizede alakult, ma már cégcsoportként működő Axis Számítástechnikai Kft. országos működésű, szoftverfejlesztéssel, konzultációval, valamint a Cognos Inc. termékeinek képviseletével foglalkozó vállalkozás. A magyar top 100 tagjainak rendszeres szállítójaként vevőkörébe tartozik számos bank, telekommunikációs, szolgáltató és ipari cég.

Az Axis Consulting az Axis csoport tagjaként másfél évtizedes szakmai múlttal rendelkező, konzultációs és fejlesztői tevékenységet folytató, folyamatosan fejlődő magánvállalkozás. Széles körű informatikai és iparági szaktudásuk valamint jó partnerkapcsolataik révén elfogadott szállítói a magyar nagy- és középvállalatoknak. Kiemelkedő szaktudással bírnak a kliens/szerver és többrétegű rendszerek fejlesztésében és az elterjedt platformok és fejlesztői környezetek terén. Munkájukat kidolgozott típusmegoldások segítik az adattisztítás, az adattárházak, a vezetői információs és műszaki kontrolling rendszerek, az analitikus CRM, az általános és élelmiszeripari minőségbiztosítás és nyomkövetés, az ingatlanvagyon nyilvántartás és gazdálkodás, valamint az ERP területén.

A Sybase Magyarország Kft. az Axis leányvállalataként 2004 októberéig disztribútora, azóta viszonteladója a Sybase termékeknek és szolgáltatásoknak. Az Axis-csoport legnagyobb megrendelői között található többek között a Matáv Rt., a MOL Rt., az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, a Paksi Atomerőmű, a British American Tobacco, és ötven Önkormányzat is.

A most lezajlott akvizíció szintén fontos mérföldkő a FreeSoft Rt. életében. A termék és szolgáltatási portfolió bővítése, az újabb piacok meghódítása, és a már meglévő szakmai kompetenciák folyamatos erősítése és továbbfejlesztése mind közelebb és közelebb viszik a céget nagyszabású tervei megvalósulásához, mely szerint a Cég néhány éven belül egy budapesti székhelyű multinacionális szoftverházzá válik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!