Alex

Roham a Sony PSP-ért

Hosszú sorokban álltak a japánok a boltok előtt a tegnap megjelent hordozható játékkonzol, a PlayStation Portable miatt. Több ezer ember várt türelmesen órákat hogy hozzájusson a 200 000 leszállított játék egyikéhez.

A hatalmas igények ellenére a Sony szóvivőjének közlése szerint nem fogják megnövelni az év végéig piacra dobni tervezett félmilliós darabszámot. Az elképzelések szerint 2005 márciusára három millió termék hagyja el a gyártósorokat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A japán konszern fő célja, hogy letörje a hordozható konzolok terén piacvezető Nintendo dominanciáját. A PSP Japánban 19 800 jenbe, azaz körülbelül 35 000 forintba kerül, a Nintendo DS pedig valamivel 30 ezer forint alatt van. A Nintendo célja, hogy 2005 márciusáig 5 milliót adjanak el a DS-ből.

A filmek és zenék lejátszására is alkalmas konzol Európában és az Egyesült Államokban csak jövőre lesz kapható.

Ha érdekel a Sony PSP belseje, katt ide!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rincewind #23
    Hat ezt nagyon rossz embernek mondod, en ugyanis megveszem a jatekaimat eredetiben. Nem befolyasolja a megitelesemet egy adott platformrol, hogy lehet-e lopni ra jatekot vagy nem...
  • valaé valaé ná #22
    Légy erős. A win 95-ért így álltak sorba annak idején.
  • strogg #21
    Meglehet, hogy gyenge az érvelés.:) Meggyözni sem akartam senkit.
    De én amondó vagyok, hogy csak játékra egy ilyen kütyü pénzkidobás.
    Aki olyan jól áll, hogy metrón is akar kvékezni egy 35 (nálunk inkább 50) rugós cuccal, ám tegye. Én mindössze azt mondom, hogy én miért nem venném meg. Úgy 10 pénzt adnék érte, max.
    És várnék vele legalább 1-2évet, mire valóban lesznek olyan felhasználói programok, törések, warez játékokat kínáló weboldalak ami jobban segít kilépni ebböl a zárt rendszerböl. (lásd kézigépek tipikus esete.)
    Érted mire gondolok a zárt rendszer alatt? Veszek kb 50-ért egy ilyen kütyüt, amire túl sok progi nincsen, játék max boltban szerezhetö be, az szinte semmi szabadságot nem kínál. 50 pénz, plusz játékonként 5-10 pénz. Ennek nincsé rtelme:)
    Nem szeretem a warezt én sem. (ha tehetem megveszem a dolgokat.) De itt nem lesz még jódarabig "ezt vedd meg" kiadó, ahol bagóért kapsz legal játékot.
    Erre is gondolok.
  • Rincewind #20
    A Sony PSP szabvany Sony Memkartyat hasznal, nem specialisat, mint a PS2. Ebbol a fajta memkartyabol, mar van 1 Gigabyte-os darab is, es mire meglesz a PSP debut Amerikaban, addigra lesz mar 1,5-2 Gigas is. Plusz a Sony mar kiadta a PSP videotomoritojet, akarmikor csinalhatsz magadnak filmeket es ratoltheted a memkartyara. Programokat is lehet futattni a memkartyarol, ergo lesz GBA, MD, SNES es egyeb emulatorok ra. Talan meg felhasznaloi programok is, ha kiadnak hozza egy mobil klaviaturat, bar en nem hiszem, hogy el szeretnek vinni a PSP ebbe az iranyba. Wireless (WiFi) es USB 2.0-s link tamogatasa alapban van, csont nelkul osszekotheto egy PC-vel es szabadon masolhatoak az adatok. A gep pedig bikaeros, jelenleg nem tudom, hogy letezik-e nala nagyobb. teljesitmenyu "szamitogep" ekkora meretben. Ja az ara pedig tobb, mint kedvezo, felaron veszed voltakeppen.
    De ami a legfontosabb a PSP elsosorban hordozhato jatekkonzol, es rengeteg olyan nev jon ki ra, ami sok millio embernek a szivehez nott mar az evek alatt (Metal Gear Solid, Ridge Racer, Gran Turismo, Devil May Cry, Dinasty Warriors, etc) nehogy mar legyen ilyesmi egy palmtopon...
    En se zenehallgatasra vagy filmnezesre veszem majd meg, hanem jatekra, ez a lenyeges, nem a kis kepernyon bambulas. Bar ketsegtelen, hogy nehany helyzetben az is jol johet.
    Ha ezeken vegigragod magad, akkor belathatod, hogy igen gyenge az ervelesed.
  • strogg #19
    Second hand.
    320x320, 144 Mhz.
    Lehet töbebt tud a psp, de hogy akkor sme éri meg, az tuti. Csak játékra, meg pár mp3-ra, egy saját formátumu optikai médiával eléggé rossz vétel.
    Erre mindíg akkor jön rá az ember, amikor megveszi, elmúlik az a bizonyos 3 nap (ameddig a csodák élnek:), és rájössz, hoyg semmivel sem tudod összekötni) (értsd semmi esélyd, hogy könnydeén sd kártyára bármit betölts, magyarán teljesen "zárt rendszer". Ennek semmi értelme hosszú távon.
  • Vers #18
    ez a palm 70e ft netto erre még jön áfa nemtom hol vetted 35-ért

    a kijelzöje 320*200-as gyyökér 100mhz-es procival
    ezzel nem kéne vagánykodni, a psp ennél messze többet tud

  • strogg #17
    A kütyüm?
    Én a Zire 71-et vettem 35-ért kereken. Ezzel mindent tud, ami nekem kell. (annál többet is, mert a fényképezö benne nekem sem kell.)
    A telefon meg megint egy mási kategória. Ugyanis az a legszutykabb cuccom:)
    Amikor vettem a telcsit (gallyra ment az alcatel onetouch 302) akkor volt a leg gagyibb domino-ban a siemens A60. Hát azt vettem.
    Mai napig csak telefonálásra, meg sms-re használom, nem többre.
  • Freddy TNT #16
    Na, majd ha a windows-ért így állnak sorba. Az lesz a szép világ mert azt jelentené, hogy mindenki meg van elégedve vele. (bocs, az off-ért, csak most szívtam megint vele)
  • Nyiri #15
    En a telefonos baromsagokat nagyivben leszarom, akkor cserelek telefont ha szarrament. Nem erdekel a fenykep, szines kijelzo es egyeb hasonlo hasznalhatatlan dolog.
    Nem vagyok maradi, de abbol a penzbol amiben belekerul hasznosabb dolgokat is vehetek.
  • Nyiri #14
    Mennyi volt a kutyud?