SG.hu

Antivírus a német T-Mobile előfizetőknél

Az F-Secure és a T-Mobile a mai naptól németországi mobiltelefon-előfizetők számára is elérhetővé teszi a mobil eszközök védelmére kifejlesztett Mobile Anti-Virus megoldást, mely az intelligens telefonokra biztosít valósidejű, az adott készüléken futó védelmet és automatikus vírusvédelmi frissítéseket.

A mobiltelefon-tulajdonosok a vírusvédelmi klienst vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, közvetlenül készülékükre tölthetik le. A szolgáltatást az egy hónapos tesztidőszakban ingyenesen használhatják, azután a telefonkészüléken keresztül, havonta 1,95 euróért vásárolhatják meg a frissítést. A megoldást jelenleg a Symbian OS készülékek tulajdonosai használhatják, az év második negyedévétől azonban már a Windows Mobile felhasználók is elérhetik. A védelmi szolgáltatás a t-zones letöltések között található.


"Vállalati stratégiánk fontos eleme a mobilszolgáltatókkal való együttműködés, melynek keretében értéknövelt biztonsági szolgáltatásokat kívánunk nyújtani az intelligens mobiltelefonok felhasználóinak" - nyilatkozta Risto Siilasmaa, az F-Secure elnök-vezérigazgatója. "Bár a fenyegetések egyelőre még nem kritikusak, ez a legújabb megállapodásunk is azt bizonyítja, hogy jó irányban indultunk el. Azt tervezzük, hogy a T-Mobile vállalattal folytatott mobil biztonsági együttműködésünket a jövőben más platformokra is kiterjesztjük" - tette hozzá Risto Siilasmaa.

Az F-Secure szerint kézenfekvő megoldás, hogy előfizetőiknek a mobilszolgáltatók biztosítsák a vírusvédelmet. Közlelményük szerint a megfelelő szintű védelem legegyszerűbben és leghatékonyabban ugyanis egy olyan üzemeltetett szolgáltatás segítségével valósítható meg, amely lehetővé teszi, hogy a vírusvédelmi szoftverek és azok frissítései automatikusan, vezeték nélkül jussanak el a mobilkészülékekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #1
    Ez de durva!!!!

    Baze, eladnak neked egy szar telefont, amin FUT egy vírus, és aztán veled fizettetik a védelmet...

    F@@@@M, JAVÍTSÁTOK KI A TELEFON HIBÁJÁT!!!

    Symbian mi? hehehe.