SG.hu

Samsung újdonságok a CeBIT-en

A Samsung számos szórakoztatóelektronikai, számítástechnikai és telekommunikációs újdonsággal jelentkezett a hannoveri CeBit kiállításon.

A Samsung a kiállításon mutatta be a nagyközönségnek két új nyomtató modelljét. Az SPP-2020/2040 festék-szublimációs fotónyomtató A6-os méretben veti papírra a digitális felvételeket. Az apró készülék támogatja a PictBridge szabványt, így lehetővé teszi a digitális fényképezőgépről vagy kamerás telefonról történő közvetlen - számítógép közbeiktatása nélküli - nyomtatást. Ezen kívül, képszerkesztési feladatokat is elvégez, amelyhez szintén nem igényli a PC közreműködését. Az SPP-2020/2040 a kinyomtatott fényképeket vízálló védőréteggel látja el, amely megóvja a fotót a kifakulástól, sőt még az ujjlenyomatoktól is.


Samsung SPP-2040

A Samsung másik új terméke az ML-1610 személyi lézernyomtató. A modell percenként 16 oldal nyomtatására képes. A szabványos méretű lapokon kívül kártyákat, borítékokat és címkéket is nyomtat. A vállalat szerint Toner Save üzemmódjának köszönhetően a nyomtatással elhasznált festék mennyisége akár 40 százalékkal is csökkenthető.


Samsung ML-1610 személyi lézernyomtató

A társaság szintén a CeBit keretei között mutatta be digitális hálózati alkalmazásokhoz készült új kijelzőit. A széles képernyős SyncMaster 460PN és 400PN modellek 800:1 illetve 600:1 kontraszt aránnyal, 8 ms válaszidővel és 170 fokos látószöggel büszkélkedhetnek. A vállalat közleménye szerint a MagicNet rendszerrel az új monitorok hasznosíthatók a közlekedésben (például repülőtereken, vonat- és buszpályaudvarokon), előcsarnokokban, valamint gyárak vagy bevásárlóközpontok hirdetőtábláiként is. A MagicNet funkcióra épülő kijelzők egymástól függetlenül működtethetők, miközben ugyanazzal a PC szerverrel állnak kapcsolatban. A kliens/szerver rendszer segítségével az Ethernet-kliensek számára egyidejűleg hozzáférhetőek multimédia fájlok, például filmek (mpeg1/2, DiVX4, DiVX5), fotók, (jpeg, bmp), zene (MP3, AC3), valamint használhatóak különböző fájlnéző programok (office file, acrobat viewer, HTML viewer). A kliens kijelzők használói szabadon barangolhatnak a világhálón, sőt hozzáférhetnek a szerveren tárolt fájlokhoz is.


Samsung SCH-V770

A Samsung a CeBit kiállításon mutatta be a világ első 7 megapixeles kamerával ellátott mobiltelefonját, az SCH-V770-et. A masina háromszoros optikai és ötszörös digitális zoom, autofókusz ill. több kézi beállítási lehetőséggel is rendelkezik. Kijelzője QVGA-felbontású, és 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes. A vállalat további két új GSM telefont is kiállított Hannoverben. Az SGH-D600 egy 2 megapixeles kamerájú szétcsúsztatható telefon. A készüléket, amely MP3- és MPEG4-támogatással rendelkezik, TV-kimenettel is ellátták. Más eszközökkel Bluetooth, USB, PictBridge és Bluetooth Printing szabványokon keresztül kommunikál. Az SGH-E720 pedig egy kis méretű, könnyű telefon, amelyet 1 megapixeles kamerával és vakuval szereltek fel. A telefon 88 MB belső memóriája 15-20 zeneszám tárolására képes.


Samsung SGH-Z500 és SGH-Z300

Nagy érdeklődésre tarthatnak számot a vállalat új harmadik generációs (3G) mobilkészülékei is. A SGH-Z700 a világ legkisebb 3G-telefonja, 3 megapixeles kamerával. LCD kijelzője elforgatható, így kényelmesebb fényképezést tesz lehetővé. Az SGH-Z500 egy szintén igen apró termetű 3G-telefon, beépített antennával, karcsú készüléktesttel, 1 megapixeles kamerával és bővíthető memóriával. Az SGH-Z300 zenelejátszóval felszerelt modell, 3D sztereóhangzással, két hangszóróval, 64 szólamú csengőhangokkal, 1 megapixeles kamerával, Bluetooth-szal, beépített antennával és bővíthető memóriával.

Ugyan korábban a vállalat azt jelezte, hogy idén a világ mobiltelefon piaca 670 millióra bővül, mert gyengült a kereslet Európában és az Egyesült Államokban, de most ezt a becslést 700 millió darabra módosították.


A Samsung a CeBit-en két televízió-óriással ejtette ámulatba az otthoni mozizás szerelmeseit. A világ legnagyobb, 102" plazmatévéje és a gyártó 71" DLP televíziója moziszerű látványt igér az otthonokban. A vállalat közleménye szerint a plazma modell 68,7 millió színárnyalat reprodukálására képes, a DLP készülék pedig 10 000:1 kontraszt-aránnyal büszkélkedhet. A cég mindkét televízióba beépítette digitális képminőség-optimalizáló technológiáját, a DNIe-t (Digital Natural Image engine).


A társaság új digitális kamera-fényképezőgép kombinációival mozgó- és állóképek egyaránt rögzíthetőek. A kazetta nélkül dolgozó Miniket fantázianevű (VP-M110) multifunkcionális készülék 1 GB beépített memóriája 1600-2000 fényképet vagy 22-130 percnyi mozgóképet tárol. Használható diktafonként és MP3-lejátszóként is. A Magyarországon is kapható DuoCam család újabb tagja is a nagyközönség elé került. A VP-D6550i videofelvételek készítésére szolgáló lencséje tízszeres optikai és 900-szoros digitális zoomot kínál. A fotók immár 5 megapixeles felbontásban raktározhatóak a memóriában.

A gyártó újdonságokkal látta el MP3-lejátszóit is. Az YH-J70 készülék nemcsak zene hallgatására, de MPEG4 formátumú filmek megtekintésére is alkalmas, sőt videojátékokat is játszhatunk az 1,8 inches LCD kijelzőn. Merevlemeze a gyártó szerint 5000-7000 db zeneszám rögzítésére alkalmas. Az YH-J50 hasonló feladatokat lát el, szűkebb memóriakapacitással, ám kisebb méretben. 5 illetve 6 GB merevlemezzel kerül forgalomba. Az YP-D1 egy MP3 lejátszó és egy 2 megapixeles fényképezőgép ötvözete. Beépített 1,8 inches LCD-kijelzőjén azonnal meg is nézhetjük fotóinkat. A készüléket FM-rádióval is ellátták a tervezők.

A cég legújabb házimozi-berendezéseit is kiállította a hannoveri CeBit-en. Közülük az egyik a HT-P1200, amely a sDSM-EX elnevezésű digitális jelfeldolgozási rendszerének köszönhetően állítólag 360 fokos térhatású hangzást biztosít mindössze öt hangszóró segítségével. A vállalat bemutatta a DVD-felvevők második generációját. A karcsú kialakítású R121 típus támogatja az MPEG 2 formátumú fájlok rögzítését, míg a V320 modellel DVD-ken kívül hagyományos VHS-kazettákra is felvehetünk. Mindkét új DVD-felvevőt ellátták azzal a processzorral, amellyel egyszerre három különböző formátumban vehetjük fel kedvenc műsorainkat. Mindkét készüléken találunk DV-bemenetet, amely egyszerűvé teszi a DVD-felvevő videokamerával történő összekapcsolását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!