SG.hu

A T‑Mobile megkezdte 3G hálózatának tesztüzemét

A T‑Mobile Magyarország a kereskedelmi UMTS szolgáltatás elindítására felkészülve első lépésként üzembe helyezte alaphálózatát, amelyen a szolgáltatásokat és a bevezetendő készülékeket teszteli.

A mobilszolgáltató a rendszerszállító, az Ericsson kiválasztását és a szerződés megkötését követően néhány héttel Budapesten üzembe helyezte harmadik generációs alaphálózatát. Ezzel a lépéssel megkezdődhetett az év végére legalább Budapest belvárosára kiterjedő kereskedelmi 3G szolgáltatás elindításához szükséges tesztüzem. A T‑Mobile 3G rendszeren elsőként a videotelefonálás, a szélessávú internet szolgáltatás és a videoletöltés tesztüzeme zajlik.

A 3G alaphálózat meghatározott ütemezés szerint folyamatosan további cellákkal bővül. A területi lefedettség kiterjesztésével párhuzamosan a kapacitás és az elérhető alkalmazások száma is növekedni fog. A válllaat kereskedelmi UMTS szolgáltatását az ügyfelek megfelelő mobiltelefonnal az alaphálózat sikeres tesztelését és a további bázisállomások, kapcsolóközpontok sikeres telepítését követően még ebben az évben érhetik el.

Az érintett körzet: A Róbert Károly krt - Hungária krt - Könyves Kálmán krt - Lágymányosi híd - Dombóvári út - Sárbogárdi út - Karolina út - Villányi út - Budaörsi út - Alkotás utca - Krisztina krt - Vérmező út - Margit krt - Duna vonala - Árpád híd által határolt terület.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pistikem1 #2
    van telefonom ami támogatja a 3G nagyon gyors az internet feljutás
    de a videohivás az még nem müzlik
    pedig az is támogatja a telefonom
  • Mipi #1
    Erőől a 3G-ről annyit mondanék hogy ok hogy lessz de akkor jó lenne ha az országot gyorsan lefednék mert ne csak mindent budapesten csináljanak meg! Ott van pl az EDGE megcsinálták budapesten máshol nem tuti hogy nem csinálják meg az egész országban. Lessz 3G pesten azt se fogják megcsinálni az egész országban utána kitalálnak ujabb technológiát megint pesten csinálják meg azt pesten kívül máshol semmi fejlesztés nem lessz.