Berta Sándor

Február közepén érkezik a Netscape új verziója

Az új szoftver a tervek szerint február 17-étől lesz letölthető. A program előre figyelmeztetni fogja a felhasználókat a várható támadásokra, valamint, hogy ha az internetező egy gyanús internetes oldalra téved.

A Netscape február közepén szeretné bemutatni új internetes böngészőjét, ami számos új funkcióval fog kiegészülni az elődeihez képest. A 8-as verzió bétaváltozata tartalmaz majd egy beépített fekete- és fehérlistát is, amelyen a tiltott, illetve az engedélyezett weboldalak címeit lehet eltárolni. Az AOL jelenleg is tárgyalásokat folytat több számítógépes biztonsági céggel is, akiknek a feladata a listák naprakészen tartása lenne. Amikor a felhasználó egy olyan internetes oldalra téved, ami feketelistára került, automatikusan felbukkan egy figyelmeztető ablak. Ezzel párhuzamosan pedig a program minden olyan technológiát kikapcsol, amelyek közvetlenül vagy közvetve veszélyforrást jelenthetnek a felhasználó számítógépére. Ezek közé tartozik például a cookie-k vagy az ActiveX-vezérlők szabályozása.

Az ismeretlen weboldalak sárga jelölést kapnak a listán, míg a tilthatók vagy engedélyezhetők zöldet. A Netscape 8 ezenkívül megvédi majd a PC-t a tárcsázó- és a kémprogramokkal, a phishing-támadásokkal és más internetes kártevőkkel szemben is. A Netscape ezzel azt akarja bizonyítani, az Internet Explorert használó internetezők számára, hogy létezik biztonságos alternatíva. Mint ismeretes, az Explorerben rendszeresek a biztonsági hibák.

A Netscape 8 a Mozilla Alapítvány Firefox internetes böngészőjére fog épülni, ám különlegessége és egyedisége az új funkciókon kívül az lesz még, hogy a felhasználók eldönthetik: a Mozilla Gecko- vagy az Internet Explorer saját motorjával akarnak-e éppen böngészni a világhálón.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aliens #13
    a netscape 7-es is csak egy mozilla 1.7.3 volt pár apró addon-al.
    igy én is tudok böngészőt 'csinálni' , veszem a firefoxot, hozzádobok pár extesiont, atírom az aboutbox-ot és megjelenek egy 'új' böngészővel a piacon.
  • aliens #12
    "különlegessége és egyedisége az új funkciókon kívül az lesz még, hogy a felhasználók eldönthetik: a Mozilla Gecko- vagy az Internet Explorer saját motorjával akarnak-e éppen böngészni"

    szóval netscape nincs, ez csak egy héj, mint a maxthon.
  • smv #11
    Opera rulZ!
  • AtisH #10
    Szerintem sose árt ha több résztvevő van a "piacon". Legalább ösztönzi a többieket, h új, vagy jobb dolgokat építsenek be a böngészőjükbe.
    Nálam pl. fent van mind a 3. Márcsak azért is, mert legalább véleményt tudok alkotni róluk. Mondjuk nálam per-pillanat a FireFox az első.
  • lck #9
    Fél év firefox használat után, tapasztalatain szerint elég felesleges a feketelista. Nekem semmi féreg nem jön be most sem, pedig megnyitok minden oldalt ami elém kerül.
  • lck #8
    Sztem firefox túl európai dizájn.
    Kicsi csicsázzák aztán amerikaiak majd szeretik ...
  • Frenzy #7
    Én nem tudom hogy áll most az AOL, de ugye volt olyan időszak, hogy adták a Netscape-t az AOL hozzáféréssel vagy mivel (igazából az AOL rendszerével sem vagyok tisztában, de ez most mindegy ). És mivel rengeteg rengeteg AOL előfizető van pl. főleg (csak) USAban, lehet, hogy ők most kapnak szépen Netscape-t megint.

    Ugye ezek az extrák amiket igérnek, nem biztos, hogy beleférnének a Mozilla keretébe, mivel egyik biztonsági cég sem fog ilyen listákat ingyen csinálni szvsz. Igy hát AOL fizet, és voilá, van Netscape duál motorral.

    De amúgy én sem teljesen érzem át ezt a Netscape dolgot, mivel újabban ugye Mozilla, illetve most majd Firefox alapra fog épülni, vagyis igazából már nem is önálló böngésző.
  • Flashy #6
    jó akkor Gecko :) harmadikra csak sikerül.
    jó volt a Netscape, akkor, amikor az IE még nem csak bugos hanem igazán szar volt (ie3). de most a Netscape úgy tudna felállni, ha olyat produkálna, amit a többi nem tud. csak azért nem fog senki visszaállni Netscape-re mert a Netscape _is_ stabil meg skinezhető meg popupkiller meg adkiller van benne.
  • Sil78 #5
    Nem Gecko motort? Mondjuk ezt én se értem, mit akarnak még a Netscape-pel...
  • Flashy #4
    bocs Firefox motor helyett Mozilla motort akartam írni