Budai Péter

Újabb Canon Powershot fényképezőgép

Úgy tűnik a Canon kis adagokban szereti terjeszteni az igét, hisz aig pár napja adtunk hírt a Powershot A510 bejelentéséről, de máris itt a Powershot A520. Míg az előző digitális fényképezőgép az idehaza is elterjedt A75 utódja, addig az új jövevény a tavaly nyáron bejelentett A85 utódja lesz.

Az újdonságok sora ezúttal is hasonló. A Powershot A520 is megtartotta az előd 4 megapixeles érzékelőjét, optikája viszont 3 helyett 4x-es zoomátfogásra képes, így az új modellel 35-140 mm-nek megfelelő látószöget kapunk F2,6-F5,5 fényerő mellett. Fejlesztettek a vaku működésén is, a villanó csak a beállított zoomnak megfelelő területet világítja meg. Maradt viszont a 640x480 képpontos mozgókép, hanggal maximálisan 30 másodpercig.


Canon Powershot A520

Kapunk néhány új témamódot is a seregnyi manuális beállítás mellé, valamint egy 16 MB-os MMC memóriakártyát, mivel a gép az SD/MMC szabványt használja az eddigi CompactFlash helyett. Az eddigi 4 elem/akkumulátor helyett 2 db is bőven elegendő lesz, ami vagy azt jelenti, hogy javult a gép fogyasztása, vagy azt, hogy gyakrabban kell cserélnünk őket. Az elkötelezett hazai vásárlóknak jó hír, hogy a menürendszer magyar nyelvre is állítható lesz.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A gép külalakjában eszközölt apróbb változtatásoknak köszönhetően 13%-kal kisebb és 20%-kal könnyebb gépet tudhat magáénak, aki márciustól megvásárolja a Canon Powershot A520-at. A gép nyitóára várhatóan 300 dollár körül indul, ami az A510-nél 100 dollárral drágább.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PResident Evil #4
    ezzel egyetértek... de miért nem oldják meg akksis módszerrel ? attól hogy kompakt ?
  • Flashy #3
    4 elemesnél meg 8 elemet kell hordani, 4 plusz sose árt, mert a gépben levő mindig a legrosszabbkor merül ki :D
  • Ahhoj #2
    Hát ha kevesebbet nem fogyaszt, akkor így is hordani kell magaddal 4 elemet, de ettől függetlenül jobb ha egyszerre elég 2t használni, annyival is könnyebb lesz a ketyere :))
  • DW #1
    Úgy látom, hhogy egyre jobban terjed az SD/MMC kártya. Nem csodálom. Az elemek számának csökkentésével nem értek egyet, mert tapasztalat, hogy 2 elemes gép nagyon gyenge tud lenni, főleg, ha sokat vakuzik vele az ember. Remélem most nem lesz igazam:D