Gyurkity Péter

Eladásra kínálja domainnevét a LokiTorrent

A neves BitTorrent hub - amely korábban a felhasználók segítségét kérte az MPAA által indított per költségeinek fedezéséhez - most eladásra kínálja domainnevét.

A domainnév iránt érdeklődők a sedo.com domain regisztrációs oldalon tehetik meg ajánlatukat, és ugyanitt tekinthetik meg az árverés jelenlegi állását. A hír nagy felháborodást váltott ki a felhasználók körében, különösen azok között, akik az elmúlt hetekben jelentős pénzösszeggel járultak hozzá a per költségeinek fedezéséhez. A LokiTorrent üzemeltetőinek döntése mindenképpen érdekes, hiszen december óta folyamatosan érkeztek be az adományok, és nemrég arról adtak hírt, hogy eddig mintegy 40 ezer dollár gyűlt össze.

Szakértők szerint a LokiTorrent ezzel a lépéssel rövid idő alatt elveszítheti a felhasználók és adományozók támogatását, akik elsősorban azért csatlakoztak az oldalhoz, mert nagyra becsülték bátorságát, amiért vállalta a neves kiadók elleni harcot.


Az árverési oldalon az alábbi szöveggel reklámozzák az oldalt: "Teljesen kiépített peer-to-peer weboldal. 680 ezer regisztrált aktív felhasználó (6 hónapra visszamenőleg), a www.lokitorrent.com, valamint a forums.lokitorrent.com teljes forráskódja, és egy jól működő levelezőlista. Teljesen automatikus adományozó rendszer, különösen nagy forgalomra optimalizált weboldal, valamint kiemelkedően lojális felhasználói bázis."

A felhasználók kiemelkedően nagy hűsége azonban igen könnyen megrendülhet az eladás láttán, és az adományozók akár az oldal működtetőinek őszinteségét is kétségbe vonhatják. A LokiTorrent éppen ezért sietve megjelentetett egy cáfolatot, miszerint nem áll szándékukban eladni a domain nevet, és az árverés mindössze statisztikai célokat szolgál. "Ez nem jelenti azt, hogy bezárjuk a kaput, és odébb állunk. Mindössze annyit szerettünk volna tudni, hogy valójában mennyit ér a weboldal, és az árverésnek köszönhetően ingyenes statisztika készül az oldalról (amely normális esetben havi 300 dollárba kerülne)" - áll az oldal készítőinek cáfolatában.

A cáfolat ellenére Lowkee, az oldal működtetőinek egyike azt is elárulta, hogy egy megfelelő ajánlat esetén mégis eladják a domain nevet. "Ha valaki netán egy óriási összeget kínálna fel, lehet hogy mégis eladnánk az oldal nevét, és új domainnév alatt működnénk tovább" - jelentette ki Lowkee. "Erre azonban jelenleg igen kevés esélyt látok."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)