SG.hu

Közvetlen fotónyomtatás színes lézernyomtatón

Január végén mutatják be a magicolor 2430 DeskLasert, az első színes lézernyomtatót PictBridge-támogatással, melynek segítségével közvetlenül a digitális fényképezőgépről is lehet nyomtatni.

A Konica Minolta magicolor 2400 színes lézernyomtató-családja új taggal bővült. A magicolor 2430DL alapfelszereltségéhez egy USB-aljzat tartozik, melyen keresztül közvetlenül is nyomtathatók fényképek a PictBridge szabványt támogató digitális kamerákról. A gyártó új lézernyomtatóját kisebb munkacsoportok, illetve egyéni felhasználók számára ajánlja. Terhelhetősége havi 35 000 lap, fekete-fehérben 20 lap/perc, színesben 5 lap/perc sebességgel nyomtat.


A magicolor 2430DL standard papírtálcája 200 lapos, az opcionálisan választható papírtálca 500 lap tárolására alkalmas, így a maximális papírkapacitás 700 lap. Az opciós duplex egységgel lehetőség van kétoldalas nyomtatásra is. A kezelést egy LCD-kijelző könnyíti meg, amely egyúttal a tonerek állapotáról is tájékoztat. A társaság által kifejlesztett multi-pass rendszerű nyomtatóművének segítségével még jobb minőségű nyomtatokat kapunk. A magicolor 2430DL maximális felbontása 2400x600 DPI. A nyomtató 32 MB-os alapmemóriáját maximálisan 544 MB-ra lehet növelni. Maximum A4-es méretű és maximum 163 g/m2-es papír kezelésére alkalmas, nyomtathatunk fóliát, borítékot és címkét is.

A nyomtató felmelegedési ideje igen rövid, az első nyomat 12 másodperc alatt készül el. A számítógéppel USB 2.0 interfészen köthető össze, de Fast Ethernet portja révén hálózatra is kapcsolható. A Raster Language emulációnak köszönhetően a nyomtató Windows, Mac OS és Linux rendszert futtató számítógépekkel egyaránt együttműködik.


A gyártó sajtóközleménye szerint a nyomtatóban egyszerűen megszüntethető a papírelakadás, és a könnyen cserélhető festékezőn és dob egységen kívül más kelléket nem kell cserélnie a felhasználónak. A termék az egyik legfejlettebb technológiájú festékezőt, a Konica Minolta új, polimerizált gömbszemcsés festékezőjét használja. A polimerizált festékrészecske fele akkora, mint a hagyományos festékszemcse, és nem amorf, hanem szabályos gömb alakú. A különleges festékező viaszt is tartalmaz, így nincs szükség olajozó egységre a nyomtatáshoz. A készülék az új technológia segítségével egyenletes nyomtatási minőséget biztosít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!