Gyurkity Péter

Ellopták egy szolgáltató domainnevét

Egy New York állambeli internetszolgáltató vasárnap megerősítette, hogy saját domainneve és email-szolgáltatása is támadás áldozatául esett, és napokba telik az irányítás visszaszerzése.

A Panix.com tisztségviselője - aki nevének elhallgatását kérte - nyilatkozatában elmondta, hogy a vállalat domain nevét péntek este egy ausztrál vállalathoz irányították át, míg a DNS-feljegyzések egy brit céghez kerültek. A támadók a vállalat email szolgáltatását ezzel egy időben egy kanadai társasághoz irányították át. A Panix.com 1989-ben alakult, és többek között New York City, Long Island, Westchester, Rockland Megye és New Jersey területén kínál internet-, illetve email-szolgáltatást.

"Nem sok hajunk maradt az események láttán" - jelentette ki a vállalat alkalmazottja, hozzátéve, hogy egyelőre nem világos, hogy a támadók milyen módon férhettek hozzá ezen adatokhoz a domain bejegyzését végző szervezet beleegyezése nélkül. A vállalat figyelmeztetése szerint az előfizetők nem fogják tudni elérni a Panix.com domaint, illetve a valódi oldal helyett az átirányított oldalra kerülnek. Az elmúlt napokban beérkezett és elküldött levelek szintén az átirányított oldalra kerülnek, így feltehetően elvesztek, vagy a támadók kezébe kerültek.

"Érdekes módon a domain bejegyzését végző cég nem volt túlságosan együttműködő, és csak kifejezett kérésre volt hajlandó lépni az ügyben" - tette hozzá a nevének elhallgatását kérő alkalmazott. Ideiglenes megoldásként a szolgáltató a Panix.com helyett a Panix.net domain használatát javasolja, amíg a vállalat szakemberei az eredeti domain visszaszerzésén dolgoznak. A vállalat szóvivője nyilatkozatában elmondta, hogy éjt nappallá téve dolgoznak a probléma elhárításán, de az eltérő időzónák miatt ez akár napokig is elhúzódhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #8
    LOL
  • PyRex #7
    remélem 5 és fél évig nem lesz rendes neted hackerek miatt. kis hülye barom....
  • dduma #6
    Ezé most osztogassanak ignyen domainokat.
  • zeus #5
    Bixtos jól megszervezett csapat állt a háttérben :) NT4 :))))
  • mireez #4
    lol
  • nemcsakfeel #3
    itt egyértelműen a DNS szolgáltató a ludas.. azt törték meg, nem a vállalatot
  • Zoldalma #2
    Az O sebezhetoseguk nem igazan befolyasolja azt h a domainnev szolgaltatojuknal atirtak a bejegyzest...
  • L3oN #1
    Jól tették!Legálább rájöttek h ök is sebezhetök!