Gyurkity Péter

510 millió dollárra büntették az AOL miatt a Time Warnert

A neves filmstúdió az America Online által elkövetett csalások miatt kénytelen kifizetni a hatalmas összeget, leányvállalata ugyanis hosszú időn keresztül önkényesen módosította a bevételeket összegző számításokat.

Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium és az Amerikai Értéktőzsde Felügyelet közel két éve indított közös nyomozást az AOL ellen, amelynek során alaposan megvizsgálták a filmstúdió számos tranzakcióját, többek között az Adelphia Communications kábeltévés társaság felvásárlását. A nyomozás végül igazolta a hatóságok gyanúját, és a filmstúdiót 510 millió dolláros büntetés megfizetésére kötelezték, amelybe a Time Warner - megfelelő alternatíva híján - végül beleegyezett.

A cég vezetői az ügy lezárásától a helyzet enyhülését várják, és elsősorban azt remélik, hogy hozzáláthatnak némileg megtépázott hírnevük helyreállításához. Dick Parsons, a Time Warner vezérigazgatója körlevelében arra hívta fel az alkalmazottak figyelmét, hogy újabb nehéz időszak áll előttük, de végre látják a fényt az alagút végén. Az Igazságügyi Minisztériummal kötött megegyezés értelmében a stúdió 210 millió dollárt fizet az AOL által elkövetett csalásokért, amelyeket hallgatólagosan a Time Warner is támogatott.

A filmstúdió teljes mértékben magára vállalta a felelősséget, és beleegyezett, hogy a jövőben együttműködik a minisztériummal, amely jelenleg az ügyben érintett személyek felelősségét vizsgálja. Ennek fejében az Igazságügyi Minisztérium két évig elhalasztja a bűnvádi eljárást, és az ígéret szerint a halasztás végén elejtik a vádakat, amennyiben a Time Warner valóban hajlandó lesz együttműködni. A filmstúdió további 300 millió dollárt fizet az Értéktőzsde Felügyeletnek, és belegyezett, hogy egy független szakértő vizsgálja át az 1999 és 2002 közötti internetes reklámokból befolyt bevételeket összegző könyvelést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheZsenyka #5
    Mivel korrupcióról mindíg az beszél, akit kihagytak belőle, ezért nyílván olyasvalaki, akinek nem fizettek eleget/semmit.
  • pemga #4
    Hmm, kreatív könyvelés rulez? :) Vajon ki nyomhatta fel őket? :).
  • rolika #3

    huhh, ez 92milliárd forint
    ha szó nélkül kifizetik ezt, kíváncsi vagyok, mennyit kaszáltak...