SG.hu

Vezetékes telefonszolgáltatásokat tesztel a Nokia

A Nokia és a Telecom Italia jelentős előrelépést ért el a mobil és a vezetékes hálózatok szolgáltatásainak közelítését célzó közös projekt során. A két vállalat közös munkájának alapjául egy 2004 júniusában aláírt egyezmény szolgál.

A szolgáltatás-konvergencia projekt próbaüzeme a kulcsfontosságú berendezések, például multirádió-terminálok és a Nokia IP multimédia alrendszer (IMS) szállításával és telepítésével már elkezdődött. Az együttműködés során a GSM/EDGE és WLAN hozzáférést egyaránt alkalmazó Nokia 9500 kommunikátort használják.

A projekt célja a mobil és a vezetékes hálózaton egyaránt biztosítható VoIP és egyéb szolgáltatások, például Video Sharing (videofilmek megosztása) és push to talk fejlesztése. Az ilyen jellegű szolgáltatások konvergenciája, valamint a hálózati architektúra fokozódó hatékonysága új és fontos üzleti lehetőséget teremt a mobil és vezetékes hálózatot egyaránt üzemeltető távközlési szolgáltatók, például a Telecom Italia számára. A projekt próbaüzeme 2005 első negyedévében zárul, ezt követően az év folyamán a Telecom Italia az olasz piacon bevezet néhányat a tesztelt megoldások és szolgáltatások közül.

"A Nokiánál hiszünk abban, hogy a konvergencia révén iparágunk izgalmas, új szakaszba lép, az emberek pedig a kommunikáció magasabb fokát ismerhetik meg, és menet közben, a munkahelyükön és otthonukban egyaránt zökkenőmentes szolgáltatásokat élvezhetnek majd" - mondta Pertti Korhonen, a Nokia műszaki vezérigazgatója. "Ezért üdvözöljük az együttműködést az iparág olyan, a Telecom Italiához hasonló, vezető vállalataival, amelyek kezükbe veszik az egymáshoz közelítő multimédiás szolgáltatások jövőjének alakítását."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!